Hitman-ejer hacket

Den japanske spiludvikler, Square Enix, er nu også blevet udsat for hackerangreb. Selskabet står blandt andet for danske Hitman.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bølgen af hackerangreb, der har ramt alverdens computerspillere, spreder sig fortsat - og får nu et lille dansk islæt. Det er nemlig nu kommet frem, at spiludvikleren Square Enix, der ejer danske IO Interactive, også er blevet hacket i en sag, hvor 25.000 menneskers private data potentielt er faldet i hænderne på lyssky personer.

Udover danskudviklede Hitman, står Square Enix også bag de succesfulde spil, Final Fantasy, Deus Ex og Tomb Raider.

Square Enix har ikke afsløret detaljerne om præcist hvornår selskabet blev udsat for hackerangrebet, men selskabet hævder, at hackerne ikke fik adgang til kreditkortinformation, sådan som det skete i det nylige angreb mod Sony.

Før påske blev Sonys Playstation-netværk udsat for det, der siden skulle vise sig at være historiens største digitale indbrud, da ukendte mennesker hackede sig ind på Sonys servere og dermed fik adgang til op mod 100 mio. menneskers private data.

Sonys reaktion var at trække stikket ud af netværket - og det har været lukket siden, hvilket betyder, at PlayStation-folket ikke kan spille mod hinanden en rum tid endnu.

Det er fortsat usikkert hvem der stod bag angrebet. Sony selv har antydet at pilen peger i retning mod aktivist-netværket Anonymous, men de har afvist ethvert kendskab til hackerangrebet.

Sony har offentligt måttet undskylde at selskabets IT-sikkerhed var så slatten, men det er forsat uvist, hvor mange data hackerne faktisk høstede, og endnu er der ikke rapporteret om svindel med de stjålne kreditkortnumre.