Her er verdens mindste videokamera

Kameraet er kun 0,99 mm tykt.

Foto: LIGHTCHASER PHOTOGRAPHY / BRIGHAM AND WOMEN'S HOSPITAL / HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke længe siden, at forskere hævdede at have udviklet verdens mindste kamera, men nu ser det ud til at den tidligere rekord på 1x1x1 mm er blevet slået. Forskere ved det israelske firma, Medigus, har nemlig udviklet et videokamera med en diameter på bare 0,99 mm.

Det Tel Aviv-baserede selskab specialiserer sig i at udvikle medicinsk udstyr – og selv om deres nye kamera kun er 0,01 mm tyndere end den forrige rekordindehaver, har det alligevel meget at sige for brug indenfor endoskopi.

Færre omkostninger ved behandling

»Medicinske procedurer som ikke har været mulige indtil nu, er blevet mulige med verdens mindste kamera,« siger dr. Elazar Sonnenschein, administrerende direktør i Medigus.

Sonnenschein fortsætter: – Den advancerede teknologi giver medicinermiljøet og patienter en tryg og mindre omkonstningsrig behandling af høj kvalitet.

45.000 pixels

Det silikonebaserede kamera har en CMOS-sensor på 0,66 x 0,66 mm med en billedeopløsning på 45.000 pixels. Prisen er endnu ikke kendt, men Medicus hævder at prisniveauet skal være "lavt nok" til at forsvare engangsbrug af hygiejniske årsager.

Firmaet fortæller at de i de kommende uger vil distribuere prøver til selskaber i USA og Japan, til brug i endoskopiske og andre kirurgiske enheder på områder som kardiologi, ortopedi, gastroenterologi og gynækologi.

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!

Denne artikel stammer fra Berlingske Media's norske samarbejdspartner, teknofil.no.
Oversat af Alexander Almegaard