Her er nyhederne i Android 4.2

Brugerkonti, ny kamerafunktion samt en AirPlay-lignende funktion er blandt nyhederne i det nye Android, der dog ikke adskiller sig nok fra forgængeren til at få sit eget navn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om Google måtte aflyse sit planlagte pressearrangement i New York på grund af orkanen Sandy, blev der alligevel lanceret en række nye produkter tidligere på ugen.

Læs også: Orkan udsætter ny Android

Ud over LG Nexus 4 og en 10 tommer version af Google Nexus-tavlecomputeren, kom der også version 4.2 af Android.

Android 4.2 bærer fortsat navnet Jelly Bean, og det skyldes ifølge Google, at der er rigtig mange ligheder med Android 4.1. Men det har dog også en del nye og interessante funktioner samtidig med, at den nye version er blevet endnu hurtigere end forgængeren.

Få skærmbilledet over på TV'et

En af de mest interessante nye funktioner er understøttelse af trådløse skærme. Løsningen er baseret på Miracast, en industristandard, der gør det muligt at streame lyd og billede til fjernsyn, som vi kender det fra Apples AirPlay-løsning.

Du vil kunne koble en Miracast-adapter til dit TV og derefter spejle det, du ser på mobil- eller tavleskærmen, på TV-skærmen. Senere vil der også komme fjernsyn med Miracast indbygget.

Tag billeder i alle retninger

Med Android 4.2 vil du kunne tage billeder i alle retninger og sætte dem sammen til et billede, hvor du kan bevæge dig op og ned samt til siderne for at betragte omgivelserne. Google kalder den nye funktion for Photo Sphere, og funktionen ligner lidt det, vi kender fra Google Street View.

Android 4.2 og Google kan vise Photo Sphere-billeder direkte, og via Google kan du dele dem med venner.

Flere brugere

Det at låne sin tavlecomputer ud er noget mange tøver med. Men med Android 4.2 er det endelig blevet muligt at oprette flere brugerkonti.

Det betyder, at hver bruger kan have sin personlige opsætning på tavlen. Det er ikke kun muligt at få sin egen Hjem-skærm, hver bruger vil også kunne have sit eget sæt applikationer, spil, widgets og så videre. Har flere brugere på samme tavlecomputer de samme spil installeret, vil hver bruger kun se sine egne highscores.

Det vil ifølge Google være hurtigt at skifte mellem brugere uden, du behøver at logge ind og ud og starte på forfra.

Applikationerne bliver kørende i baggrunden, selv når du skifter konto, så du for eksempel kan starte en musikafspiller hos én bruger og så fortsætte med at lytte til musikken, selv om du skifter bruger.

Tastatur med 'gestures'

Android 4.2 har fået et forbedret tastatur, der understøtter 'swipes' - eller 'gestures', som Google selv kalder det. Det betyder, at du kan skrive ved at bevæge fingeren fra bogstav til bogstav - uden at løfte den.

Tastaturet kan forudse og gætte sig frem til, hvilket ord du sandsynligvis har tænkt dig at skrive, så det er muligt at skrive sætninger ved at vælge foreslåede ord. Ordlistefunktionen skal også være blevet bedre.

Andre nye funktioner, der er værd at nævne, er en forbedret version af Google Now samt en dagdrømme-funktion, der lader dig bruge skærmen til at vise billedalbum, nyheder og anden information.

Du kan se en komplet liste over alle nyhederne i den nye Android-version her.

Læs også: Googles nye Nexus-tavle har superskærm

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat af Janus Bødker.