Her er Nokias supermobil

En video af den første mobiltelefon, baseret på det spritnye MeeGo-system, er sluppet ud.

Nokias N9-telefon har længe været kendt - men nu kan man se det spritnye MeeGo-system i drift. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den var ventet i år - men nu ser det ud til, at Nokia måske er tættere på at lancere den første MeeGo-baserede telefon end hidtil antaget. I hvert fald er der sluppet en teaser-agtig reklame ud på nettet, som viser den første MeeGo-telefon i fri dressur.

Mobilen, der muligvis kommer til at hedde N9 eller N950 bliver den første af sin art - og måske den sidste i lang tid fremover. Nokias CEO Stephen Elop har nemlig sat Nokias deltagelse i MeeGo-udviklingen på standby, og satser nu i stedet på Microsofts Windows Phone 7 som selskabets smarpthone-platform i fremtiden.

MeeGo skulle have været Nokias og Intels bud på et hyperavanceret styresystem til mobile enheder, men udviklingen gik - ifølge Elop - for langsomt til at Nokia ville kunne nå at indhente konkurrenterne fra Apple og Google.

Både Nokia og MeeGo-partneren Intel fortsætter dog udviklingen af systemet, og Stephen Elop har tidligere overfor finske medier antydet, at MeeGo kan få nyt liv i eventuelt kommende tavlecomputere fra Nokia.

MeeGo er baseret på Linux, og kan bruges både på mobiltelefoner, tavlecomputere, PC-ere og et væld af andre elektroniske dimser, men Nokia har ikke annonceret, at yderligere MeeGo-telefoner vil komme på markedet. Det er dog ikke ensbetydende med, at MeeGo er en blind vej, for platformen er blandt andet kendetegnet ved, at den kan køre mange Android-apps.

Dermed kan N9 eller N950 blive den første og eneste MeeGo-telefon fra Nokia, omend reklamen nedenfor - og det forhold at der overhovedet bliver reklameret for den - kan tyde på, at Nokia trods alt er ambitiøse med MeeGo-telefonen.