Her er mobiltoppens topmobiler

Se her alle forårets mobile topmodeller efter den store lancering på Mobile World Congress i Barcelona.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

KØBENHAVN/BARCELONA: Med få undtagelser har alle de store mobilproducenter travlt med at skifte den ubestridte topmodel ud med nye varer i de kommende uger og måneder.

De første dage af verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona i det nordøstlige Spanien har handlet om at overgå konkurrenterne med nye telefoner med nye funktioner og tilsyneladende stadig større skærme. Her er et overblik over, hvad hver producent lige nu tilbyder som sin toptelefon.

Samsung: Galaxy S IV


Faktisk har verdens største mobilproducent, sydkoreanske Samsung, slet ikke vist sin nye topmodel. Den kommer først ud af posen ved en præsentation i New York 14. marts - på den værste konkurrent, Apples hjemmebane. Forgængeren, Galaxy S III, kom i maj 2012 og har solgt over 40 millioner styk. Rygter taler om en Galaxy S IV med højopløselig skærm, en firkerneprocessor og et 13 megapixelkamera. Størrelsen er endnu ukendt, men Galaxy S III er på 4,8 tommer, og tendensen er stadig større skærme. Styresystemet bliver igen Android.

Huawei: Ascend P2


Den kinesiske storproducent af mobiludstyr Huawei - verdens næststørste efter svenske Ericsson - kalder den nye Ascend P2 for »verdens hurtigste« smartphonetelefon. Den er klar til 4G-/LTE-supermobilnettet, har en Gorilla Glass-skærm på 4,7 tommer med en opløsning på 315 ppi, en tykkelse på 8,4 mm og et kamera bagpå på 13 megapixler og et kamera foran på 1,3 megapixler. Med »Magic Touch« (Magisk berøring) kan man betjene den med vanter på ligesom med Nokias topmodel, Lumia 920. Der er, som med Lumia 920, indbygget NFC (Near Field Communication), som gennem en chip gør det muligt at foretage betalinger trådløst, ligesom man med NFC kan koble udstyr sammen, så man kan overføre data, f.eks. billeder og film. Telefonen ventes til Danmark inden sommerferien til under 3.000 kroner. (Foto: Olivia Harris, Reuters/Scanpix)

HTC: One


Taiwanesiske HTC, som engang var den mest nyskabende mobilproducent, vil med HTC One forsøge at komme forrest igen. Derfor blev One - og en række mindre varianter, som alle har et efternavn, hvad toptelefonen ikke har - da også lanceret i London i dagene op til Mobile World Congress for ikke at drukne i mængden. One vejer 143 gram, har en skærm på 4,7 tommer med fuld HD-opløsning (1.920 x 1.080 pixler), kører Android 4.1.2 og har firkerneprocessor. Kameraet bagpå klarer fire megapixler, frontkameraet 2,1 megapixler. Den kommer i handelen til marts. (Foto: HTC/EPA/Scanpix)

LG: Optimus G Pro


Sydkoreanske LG stiller med en fuld palette fra dyreste til billigste smartphonetelefoner. Topmodellen bliver Optimus G Pro med en skærm på hele 5,5 tommer med en firkerneprocessor, så der ingen forsinkelse er ved afvikling af mange programmer samtidig, to gigabyte RAM-arbejdshukommelse, en skærmopløsning på 1.920 x 1.080 pixler (440 ppi) og nyeste Android-udgave som styresystem. Lanceringstidspunkt og pris i Danmark er endnu ukendt. (Foto: LG Electronics)

ZTE: Grand Memo


Den kinesiske stormobilproducent ZTE, som er mindre kendt i Danmark men stor ude i verden, er klar med sin nye Grand Memo, en stor sag på 5,7 tommer med Android 4.1.2, 13 megapixelkamera bagpå og 1 megapixel fortil og firkerneprocessor. (Foto: Gustau Nacarino, Scanpix)

Sony: Xperia Z


Sonys nye topmodel, Xperia Z, havde premiere allerede i januar men kommer 15. marts til Danmark. Xperia Z har en skærm på 4,7 tommer med en opløsning i fuld HD (1.920 x 1.080 pixler). Kameraet klarer 13 megapixler i opløsning, og telefonen kan køre på de nye 4G-/LTE-net overalt i Danmark. En firkerneprocessor og to gigabyte RAM-arbejdshukommelse sikrer, at Android-styresystemet håndterer mange samtidige programmer uden »klumper i strømmen«. (Foto: Gustau Nacarino, Scanpix)

Nokia: Lumia 920


Nokia valgte at lancere to Lumia-telefoner med Windows Phone i den billigere skala, Lumia 720 og Lumia 520, men det er fortsat Lumia 920 fra november 2012, som rangerer på førstepladsen som toptelefon fra den finske mobilgigant. Kameraet mønstrer 8,7 megapixler og billedstabilisering, skærmen er på 4,5 tommer, telefonen er over en centimeter tyk og vejer 185 gram. Skærmopløsningen er på 332 ppi (pixels per inch), og der er selvsagt Nokias korttjeneste, Maps, med. (Foto: Brendan McDermid, Reuters/Scanpix)

Apple: iPhone 5


Apple holder sig traditionen tro væk fra de store messer. Apple kan selv og arrangerer sine egne præsentationer, hvor nye produkter fremvises. Derfor er iPhone 5 fra september 2012 fortsat Apples topprodukt. Skærmen er på 4 tommer, skærmopløsningen i 16:9-format er på 326 ppi (pixels per inch), og telefonen er 7,6 mm tyk. Kameraet klarer stadig otte megapixler. iPhone 5 virker ikke på TDCs 4G-/LTE-supermobilnet men fint på Telias, »3«s og Telenors kommende ditto. (Foto: Yves Herman, Reuters/Scanpix)

Blackberry: Blackberry Z10 


For canadiske Blackberry gælder det overlevelse, at Blackberry Z10 bliver en succes. Telefonen blev lanceret 30. januar med det ligeledes opdaterede - og roste - styresystem og har den første tid solgt over forventning. (Foto: Vivek Prakash, Reuters/Scanpix)

Berlingske dækker Mobile World Congress i Barcelona, og du kan følge nyhederne på www.b.dk/tech og www.business.dk/digital.