Her er den selvhelende smartphone

Ny telefon kan på få minutter hele sig selv, hvis den får ridser. Og så er skærmen skæv og buet.

LGs nye telefon kan hele sig selv, hvis den får ridser. Og så er skærmen buet. Foto: LG Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung har netop præsenteret deres seneste kreation, Galaxy Round, der har en buet form. Og nu har konkurrenten LG også gjort deres skæve smartphone officiel.

Den går under navnet G Flex og er ifølge LG »verdens første, rigtige buede telefon.« Og buet er den. Skærmen måler seks tommer og har en opløsning på beskedne 720p. Inden i ligner den imidlertid andre telefoner. Her sidder en Snapdragon 800-processor, mens kameraet er på 13 megapixels.

Udover den buede skærm har den nye telefon fra LG også en anden og måske mere interessant funktion. Den kan, ifølge LG selv, reparere sig selv, hvis den får ridser på bagsiden. Det kan den  ved hjælp af en speciel film, som bagsiden er beklædt med.

LGs nye og skæve telefon vil i første omgang kun blive solgt i hjemlandet Sydkorea.

Selvom Samsungs og LGs skæve skærme i telefoner er nye, så har vi i noget tid set skærme, som har en anden form end den traditionelle og helt flade.

På årets elektronikmesse IFA i Berlin var buede TV-skærme det nye, som flere TV-producenter viste frem. Den buede form skulle gøre seer-oplevelsen bedre og mere virkelig i lig med den oplevelse, man har i 3D-biografer. I hvert fald ifølge producenterne.

Samsung har også tidligere, tilbage i 2010, lavet en telefon, der havde en buet skærm. Samsungs telefon Nexus S havde en skærm, som i toppen og bunden buede en lille smule. Ifølge Samsung var ideen, at telefonen passede bedre, når du snakkede i den og holdt den op til kinden.

Wearable computing er det nye

Flere producenter arbejder med bøjelige skærme og bøjelige komponenter. Dels vil det gøre enhederne mere holdbare. Og dels vil det i højere grad være muligt at lave enheder i andre formfaktorer end nu. Eksempelvis dette Nokia-koncept, som viser, hvordan du kan bruge telefonen som armbånd og folde den ud, når du skal bruge den.

»Wearable computing«, altså elektronik, du kan bære på din krop, spås som det næste, store marked på elektronik-fronten. Og her vil de fleksible skærme og komponenter spille en afgørende rolle for udformningen af enheder.

Senest har Samsung præsenteret deres Galaxy Gear, som er et »intelligent« ur, der kan snakke sammen med din telefon og giver dig notifikationer ved nye opkald, beskeder og mails. Derudover kan man også ringe fra uret og endelig kan det bruges til at tage billeder med et lille kamera i urremmen.

Også Google arbejder på, at vi skal have computeren på kroppen i stedet for i hånden. Deres brille, Google Glass, lader dig tage billeder, videoer, få rutevejledninger og notifikationer fra din telefon.