Her er de perfekte mobiler til under juletræet

Giv en mobiltelefon i julegave, så er du næsten sikker på, at aftenen bliver en succes. Denne guide tager hensyn til dit gavebudget samt om modtageren er gammel, ung eller et sted midt imellem. Her er med andre ord noget for alle.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mobiltelefoner er altid populære julegaver, men det kan være svært at vide, hvad man bør vælge. Vi har derfor håndplukket ni forskellige modeller, der passer til ni forskellige målgrupper.

Det mest sikre valg, hvis du ønsker at give en mobil i gave, er at købe en telefon uden abonnement og uden operatørlås. Så er du sikker på, at modtageren kan bruge telefonen, som han eller hun vil.

Læs også: Her er årets hidtil bedste smartphones (august)

Nedenunder finder du en rækker gaveforslag, som vi er sikre på nok skal falde i god smag:

Til superbrugeren

Samsung Galaxy S III

Pris: Fra 3.700 kroner

Dette er en af de mest spændende mobiltelefoner, der er lanceret i år, og selv om det er meget tæt mellem topmodellerne, så er dette nok fortsat markedets bedste mobil.

Galaxy S III har en fantastisk 4,8 tommer stor skærm med HD-opløsning, og den har en kraftig processor og lynhurtig grafik, der gør, at den er i stand til at køre selv de mest krævende spil. En supergod browser og god email-funktionalitet gør, at heller ikke den professionelle bruger kommer til at mangle noget.

Android 4 med Samsungs egen interface gør telefonen nem at bruge samtidig med, at den har næsten alt det udstyr, man kan forvente at finde på en topmodel. Kameraet er blandt de bedste på markedet og tager billeder, der er gode nok til, at der ikke er grund til panik, selv om man har glemt sit rigtige kamera derhjemme.

Læs anmeldelse: Sådan er Samsungs nye mobil-bombe

Til den, der vil have det enkle og brugervenlige

Apple iPhone 5

Pris: Fra 5.000 kroner

Få telefoner er nemmere at bruge end en iPhone. Apples seneste model er måske ikke mere avanceret end konkurrenternes topmodeller, hvis vi kun ser på de tekniske specifikationer, men den er utvivlsomt en af de telefoner, der er nemmest at benytte.

iPhone 5 har enkle og letforståelige menuer, og når den samtidig er den mobil, der har det bedste udvalg af virkelig gode applikationer, så er den et naturligt valg for mange. Det er også et stort plus, at Apples produkter spiller rigtig godt sammen med hinanden, så du med en iPhone kan sende billeder, musik og video direkte til fjernsynet via Apple TV eller til såkaldte AirPlay-kompatible musikanlæg med blot et par tryk.

Specifikationerne er også på højde med de mest avancerede telefoner på markedet. Den har en knivskarp skærm, et rigtig godt kamera og den ydre konstruktion bestående af aluminium og glas gør, at telefonen nærmest oser af kvalitet.

Læs anmeldelse: iPhone 5 er en pose blandede bolsjer

Til teenageren

Huawei Ascend P1

Pris: Fra 2.500 kroner

For teenageren er det vigtigt med en telefon, der er god til musik og film, og som også har et kamera, der tager gode billeder. Telefonen bør også se moderne ud, have en god skærm og være hurtig nok til at køre de mest populære spil.

Huawei Ascend P1 er alt dette. Den kinesiske mobilproducent er kendt for at lave telefoner, der giver dig meget for pengene, og med Ascend P1 har de lavet en telefon, der også har rigtig gode specifikationer i forhold til de cirka 2.500 kroner, den koster.

Telefonen er tilmed supertynd og let. Den er rent faktisk 22 procent lettere end iPhone 4S, selv om den har en meget større skærm på 4,3 tommer.

Skærmen er rigtig god og den medfølgende videoafspiller kan afspille de fleste formater. Og skifter du de medfølgende høretelefoner ud med et par ordentlige hovedtelefoner, har du en mobil, der leverer knaldgod lyd.

Læs også: Dragens år skal gøre Huawei til mobilkæmpe

Til de alleryngste

Samsung Galaxy Y

Pris: Fra 650 kroner

Vi skal ikke diskutere, hvornår barnet bør få sin første mobiltelefon, men det, mange nok er enige om, er, at den første telefon nok ikke bør være den dyreste topmodel.

Og så er Android-mobilen Samsung Galaxy Y et rigtig godt sted at begynde. Telefonen kan findes til kun lidt over en plovmand og koster generelt under 1.000 kroner, men den er alligevel kraftig nok til de fleste formål. Den understøtter også den mest almindelige teknologi som GPS, Turbo 3G og Wi-Fi, hvor det sidstnævnte kan være praktisk til at holde mobilregningen nede.

Skærmen er nok det største minus ved telefonen. Den har en lav opløsning, men det betyder samtidig, at grafikken kræver ganske lidt af hardwaren og dermed kører de fleste spil, som vi har testet, fuldstændig problemfrit.

En lettere ru overflade på bagsiden gør, at eventuelle ridser ikke ses så nemt, men selve skærmen er dog ikke ridsefri. Alt i alt er dette en telefon, der rammer plet hos den yngste målgruppe.

Til de ældre

Doro PhoneEasy 612

Pris: Fra 1.250 kroner

Mange ældre håndterer de avancerede smartphones som for eksempel iPhone lige så godt som en 20-årig. Men for mange, der ikke er vant til de nymoderne mobiltelefoner, og som først og fremmest blot skal have noget at ringe med, kan det være en fordel at vælge noget mere enkelt.

Doro laver mobiler målrettet de ældre og dem, der ikke ser eller hører så godt. Doro 612 er en simpel klaptelefon med store og tydelige taster samt en skærm, der er nem at læse. Telefonen har utrolig enkle og intuitive menuer, og den er også udstyret med en 'tryghedsalarm'. Holder du alarmknappen inde nogle sekunder begynder telefonen automatisk at ringe et foruddefineret nummer op, og den bliver ved med at ringe, til opkaldet besvares.

Doro PhoneEasy 612 er en god telefon, der gør det, den skal. Den mangler internet og de mest avancerede funktioner, som findes i smartphones, men som en telefon til at ringe og sende SMS'er med, gør den et fint stykke arbejde.

Læs også: Firma laver ny smartphone til gamle mennesker (Doro PhoneEasy 740, februar 2012)

Til friluftsmennesket

Sony Xperia Acro S

Pris: Fra 3.500 kroner

Du behøver ikke længere tage til takke med en simpel og ringe mobil i tyk gummi, hvis du har behov for en telefon, der skal kunne modstå regn og blæst.

Sony Xperia Acro S er en meget avanceret smartphone, der har lige så gode specifikationer som flere af topmodellerne fra Sony. Forskellen er, at telefonen er både vand- og støvtæt. Den kan tåle at ligge én meter under vand i op til 30 minutter uden at tage skade af det. Det gør, at denne mobil passer perfekt til friluftsmennesket eller til den, der vil tage en løbetur i regnen uden at risikere at få sin telefon ødelagt.

Xperia Acro S har en 4,3 tommer stor skærm med høj opløsning. Skærmen er knivskarp, har flotte farver og god lysstyrke. Den hårdføre indpakning gør, at telefonen ikke er blandt de mest slanke på markedet, men den er alligevel ikke stor og klodset – og i modsætning til mange andre vandtætte telefoner er den ganske nydelig at se på.

Til den, der vil have meget for pengene

ZTE Blade II

Pris: Fra 1.050 kroner

Ønsker du en kraftig og udstyrsrig mobil, må du forvente at skulle betale for det. Men der findes faktisk telefoner, der giver dig overraskende meget for pengene.

ZTE Blade II har specifikationer, der placerer den et sted i midterfeltet, og den er da heller ikke blandt de allerhurtigste. Til gengæld koster den kun i overkanten af en tusindkroneseddel – og til den pris er den et røverkøb.

Det, vi specielt godt kan lide ved denne mobil, er, at den har en solid konstruktion. Når du holder den i hånden, får du følelsen af at holde en telefon, der koster mindst det dobbelte. Den har en 3,5 tommer skærm, der er den bedste i sin prisklasse, og Android-menuerne er forholdsvis enkle og nemme at forholde sig til. Alt i alt får du utrolig meget telefon for pengene.

(Bemærk at ZTE i starten af december lancerer en efterfølger til Blade II. Den hedder ZTE Blade III, og den ser ud til at blive tilgængelig fra ca. 1.400 kroner på det danske marked.)

Læs også: Kinesiske mobiltelefoner skal ud at arbejde

Til den, der vil have i pose og sæk

Samsung Galaxy Note II

Pris: Fra 4.300 kroner

Rigtig mange kunne godt tænke sig en tavlecomputer, men synes samtidig, at det er lidt besværligt at skulle slæbe rundt på både en mobiltelefon og en tavle. Samsung Galaxy Note II slår to fluer med et smæk.

Galaxy Note II har en enorm 5,5 tommer skærm, og det gør den størrelsesmæssigt til en mellemting mellem en telefon og en tavlecomputer. Den er lille nok til, at den fortsat kan kaldes for en telefon, og den er stor nok til, at den er helt suveræn til netsurfing, til at se film på, til at læse bøger på og til at spille spil på. En medfølgende pen gør, at du også kan notere ting ned direkte på skærmen. Note-appen, der følger med, er en af de bedste, vi har set på nogen telefon, og den fungerer endda til håndskrift, der er svær at tyde.

Dette er ikke nogen billig julegave, men vi kan med den under træet næsten garantere jubelstemning juleaften. Specifikationerne er nemlig helt i top, og en firekernet processor og forrygende grafik gør, at der er få mobiler – eller tavlecomputere – der kan måle sig med denne.

Læs også: Samsung til kamp mod iPad med pen og splitskærm

Til den, der vil skille sig ud

Nokia Lumia 920

Pris: Fra 4.600 kroner

En af årets største mobilnyheder var Microsofts lancering af sit nye Windows Phone 8-operativsystem. Og Nokia Lumia 920 er en af de mest spændende Windows Phone 8-telefoner lige nu.

Læs også: Førstehåndsindtryk: Et døgn med Windows Phone 8

Windows Phone 8 er både stilfuld at se på og nem at bruge, og operativsystemet har en del muligheder, som du ikke finder på for eksempel en iPhone. Startskærmen har eksempelvis store, dynamiske ikoner, der forandrer sig for at vise information fra de forskellige apps, som ikonerne repræsenterer.

Selve telefonen er spækket af gode, nyttige funktioner. Den har en utrolig god browser og software, der gør det muligt at redigere Microsoft Office-dokumenter direkte på telefonen. Men den måske mest specielle funktion er, at den understøtter trådløs opladning. Det er bare at lægge telefonen på en særlig opladerplade, når du ikke bruger den, så har du altid strøm.

Det eneste store minus ved Lumia 920 er, at den er forholdsvis stor og tung. Med sine 185 gram er den en del tungere end andre telefoner i samme størrelse. Alligevel er dette en helt igennem fantastisk mobil, der uden tvivl bliver en succes juleaften.

Læs anmeldelse: Nokia Lumia 920 - en dejlig mobilmoppedreng

Læs artiklen på amobil.no

Oversat og redigeret af Janus Bødker.