Her er de nye august-mobiler

Du kan se frem til et robust flagskib fra Sony samt to prisvenlige modeller fra Kina.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med kun tre mobiltelefoner på trapperne i august måned er der dømt stilhed før stormen. Stormen er naturligvis de mange lanceringer, der finder sted mod slutningen af måneden og i begyndelsen af september.

To ugers mobilfest

Lanceringsfesten omkring månedsskiftet omfatter så godt som alle mobilmarkedets største producenter. Den begynder den sidste weekend i august og fortsætter under IFA-messen i Berlin. På samme messe i fjor blev blandt andet Samsungs Galaxy Note fremvist. Vi regner med at flere aktører melder sig på banen på messen i år – og måske ser vi nyheder fra både LG og HTC.

Læs også: Superskærme til mobilen er på vej

Nokia har sin egen messe i Helsinki blot et par dage efter IFA-messen. Nokia World går nemlig i luften mellem 5. og 6. september. Her ventes det, at vi får de nye Lumia-modeller baseret på Windows Phone 8 at se. Måske får vi en Windows-baseret telefon med PureView-teknologien at se nu, hvor vi allerede er blevet præsenteret for Nokia 808?

Ny iPhone

Det har været ventet, at Apple vil stå for en stor lancering i løbet af september. I dag kom det så frem, at den forventede dato bliver 12. september. Det virker meget sandsynligt, at denne dag vil byde på præsentationen af en ny iPhone, en opdateret iPad 3 samt en mini-version af Apples tavlecomputer.

Læs også: Ny iPhone og mini-iPad ventes til september

Dermed kan vi om en måneds tid se frem til to hektiske uger fyldt med nyheder.

I mellemtiden er det mobilerne nedenunder, der vil pryde butikshylderne:

Sony Acro S

Acro S er den største af de to nye vandtætte mobiler, som Sony lancerer denne sommer. Lillebroren Xperia go er allerede i salg.

Telefonen har specifikationer, der gør, at den havner i den absolutte top blandt robuste mobiler. En 4,3 tommer stor LCD-skærm med Sonys Bravia-teknologi dækker indmaden, der blandt andet består af en hurtig dobbeltkernet processor og et kamera med 12 megapixel opløsning.

Menuerne er, som sædvanlig, Android-baserede med Sonys tilpasninger. Det betyder, at telefonen har en hurtig og simpel grænseflade, der fungerer godt i de fleste tilfælde.

Huawei Ascend G300

Ascend G300 er en prisvenlig Android-mobil med stor kraft under overfladen. Her er tale om en fire tommer stor LCD-skærm af god kvalitet samt et kamera, der er helt i toppen i forhold til prisen.

Selv om telefonen ikke er udstyret med de nyeste systemchips med mange processorkerner, så er den hurtig nok til det meste, hvilket inkluderer lettere krævende spil.

Huawei har traditionelt været gode til at give sine kunder meget telefon for pengene. Ascend G300 er ikke nogen undtagelse, og den sælges fra omkring 1.500 kroner. Til den pris er den et rigtig godt alternativ til dem, der er på jagt efter en fornuftig og prisvenlig Android-telefon.

ZTE Grand X

Grand X skal efter planen nå frem til butikkerne mod slutningen af august eller begyndelsen af september. Nøjagtig som Huawei er ZTE kendt for at lave prisvenlige telefoner, hvor du får forholdsvis meget for pengene.

Grand X kan blive en budgetvinder, hvis den forventede pris holder stik. Her får du nemlig en systemchip med to processorkerner, en fin opløsning på den 4,3 tommer store LCD-skærm samt en relativ stilren indpakning.

Nogle af forårets modeller har den samme hardware, men ikke alle er udstyret med Android 4 som Grand X er. Til en forventet pris på omkring 2.000 kroner kan dette blive et godt kompromis mellem ydelse og pris for dem, der ikke ønsker at betale for meget for en god smartphone.

Læs også: Nokias hemmelige våben skrottes

Læs artiklen på teknofil.no

Tilmeld dig Tech og Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag.

Oversat af Janus Bødker.