Her er de fem største IT-fadæser i 2012

Amerikansk hjemmeside kårer sidste års mindst flatterende hændelser i dataverdenen, og listen beviser, at selv de største kan begå fatale bommerter.

Den hellige treenighed inden for IT - bestående af Apple, Google og Microsoft - er alle repræsenteret på ExtremeTechs liste over de største bommerter i 2012. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ting går op og ned og ikke alt, hvad IT-giganterne foretager sig, bliver til guld. Hjemmesiden ExtremeTech har lavet en liste over det, de mener, er sidste års største bommerter på IT-fronten, og store selskaber som Apple, Microsoft og Google er alle med.

Se listen herunder:

HPs opkøb af Autonomy


HPs hovedkvarter i Palo Alto, Californien. Foto: Hardware.no

Det amerikanske IT-selskab Hewlett-Packard opkøbte den britiske søgemotorvirksomhed Autonomy i oktober 2011. Prisen var på svimlende 61,4 milliarder kroner, men i fjor blev værdien på selskabet nedskrevet med 48,7 milliarder.

Læs også: Ny milliardnedskrivning rammer HP

HP hævder, at Autonomy fuskede med regnskaberne, hvilket blæste prisen i vejret, og at de dermed er blevet snydt. Autonomy-grundlægger Michael Richard Lynch benægter svindel, men HP giver ikke op. Dette er en alvorlig krise for selskabet, der kæmper med faldende PC-salg.

Googles Nexus Q


Foto: Google

Nexus Q er et kugleformet mediecenter fra Google, som skulle afspille videoer og musik via netskyen og kunne koble sig til Android-enheder.

Læs også: Google klar med iPad-konkurrent

Mediekuglen modtog dog hård kritik fra anmeldere, som kritiserede den seriøse mangel på funktionalitet. Google har senere trukket Nexus Q fuldstændig tilbage fra markedet.

Apple Maps


Dette skal forestille Eiffeltårnet. Foto: Apple

Apple har gennem en årrække opbygget et solidt ry, når det kommer til kvalitet på sin hard- og software. Dette ry fik sig dog et gevaldigt rids i lakken med udgivelsen af deres egen korttjeneste Apple Maps.

Særligt 3D-visningen af kortet har modtaget kritik for sine nedsmeltede veje og bygninger, og australsk politi advarer mod at bruge tjenesten, efter folk er blevet ledt på afveje.

Læs også: Apple-maps førte ud i ødemarken

Det var Google, der stod for korttjenesterne til Apple-enhederne frem til i fjor, og da de endelig blev lukket inden for i varmen igen, blev de hurtigt den mest downloadede applikation i App Store.

Microsofts Metro-bøvl


Foto: Microsoft

Microsoft har modtaget både ros og ris for sit touchscreen-baserede operativsystem Windows 8. ExtremeTech peger dog på problemerne med navnet på den fliseformede grænseflade Metro.

Den amerikanske IT-virksomhed måtte vinke farvel til navnet efter en strid om ophavsretten med tyske Metro Group AG, der ejer rettighederne til navnet.

Læs også: Microsoft tvunget til at udskifte Metro-navnet

Nu hedder udseendet så ikke længere Metro i Windows 8, og det kan have bidraget til endnu større forvirring med hensyn til forskellen mellem den nye og den traditionelle skrivebordsgrænseflade.

RIMs nedtur


BlackBerry 10. Foto: SlashGear

Canadiske Research In Motion (RIM) står blandt andet bag mobilmærket BlackBerry, men de har længe haft rod i økonomien. Løsningen på de økonomiske problemer skulle have været BlackBerry 10, der var tiltænkt en lancering i efteråret.

Men lanceringen af telefonen blev udsat, og RIMs finansielle problemer fortsætter. Den nye udgivelsesdato for BlackBerry 10 er i starten af 2013.

Læs også: Endelig sejr for ny Blackberry-telefon

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat af Janus Bødker.