Her er Android-TV

Kinesere lancerer Android-baseret set-top-boks.

Android TV lanceres nu i fem forskellige udgaver af kinsesisk producent. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google TV har antageligvis ikke været den store succes, som Google ellers havde håbet på, hvilket nok skyldes deres egen utilfredshed med produktet, og at relativt få producenter foreløbig understøtter platformen. Indtil Google lancerer en bedre version, kan det da være en idé at kigge lidt på Android TV. Læs også: Google ryster TV-posen Android TV er en set-top-boks produceret af det kinesiske firma Geniatech, der bringer Internet til TV'et via Android 2.2, også kendt som Froyo. Ifølge selskabet kan Android TV også fungere som tuner, digital medieafspiller, spillekonsol og meget mere.

Fem udgaver med forskellige funktioner

Alt i alt bliver fem forskellige udgaver af Android TV tilgængelige - fra den marginale Nano over Basic, Plus og Gold til topmodellen Premium, som er udstyret med både HDTV-tuner og harddisk. Set-top-boksen har en 1 Ghz ARM-processor, indbygget browser og understøtter blandt andet WiFi, Flash og Gmail. Ifølge Geniatech kan Android TV klare de fleste videoformater, inklusiv video i 720p, 1080i og 1080p og også e-bøger og e-magasiner.
Systemet har 2 GB med intern hukommelse og bruger SD-kort på op til 32 GB. Boksen er udstyret med fem USB 2.0-indgange, en SDHC-indgang og indgange til HDMI 1.3 og Ethernet. En infrarød QWERTY-kontrol er også at finde med trådløst tastatur og touchpad som valgfrit tilbehør.

Foreløbig begrænset tilgængelighed

Android TV er endnu ikke specielt udbredt i Europa og Nord-Amerika, men det er for eksempel muligt få fat i TV'et via Amazon.com. Prisen er på 149 amerikanske dollar eller omkring 730 kroner. Geniatech er dog ikke de første til at lancere et produkt under navnet Android TV, da et svensk firma ved navn People of Lava udgav en 42 tommer stor LCD-TV baseret på Android 1.5 for omkring et år siden. Det står stadig uvist hen, om Android TV bliver populært her i Vesten, og om boksen eventuelt kan hamle op med konkurrencen fra Google TV. Læs også: Udnyt Googles hemmeligheder Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag! Denne artikel stammer fra Berlingske Medias norske søster-site, Teknofil.no
Oversat af Stina Resting