Hele verden blev ramt af Facebook-nedbrud

I næsten en time virkede det sociale netværk Facebook ikke tirsdag morgen. En hackergruppe har taget ansvaret og siger, at det var den, der lagde både Facebook, Instagram, Tinder og MySpace ned.

Denne meddelelse bliver brugere af Facebook mødt med tirsdag morgen.
Læs mere
Fold sammen

 

Flere steder i verden oplevede brugere problemer med at komme ind på det populære sociale netværk. Det historisk lange nedbrud varede næsten en time. Omkring ti minutter over otte fungerede netværket igen.

Hvis du forsøgte at logge på din Facebook-profil tirsdag morgen for at tjekke, om vennerne havde lavet noget sjovt i løbet af aftenen og natten, blev du skuffet.

Ikke fordi dine venner er kedelige, men fordi det sociale netværk ikke virkede i næsten en time.

I stedet for de velkendte profilbilleder og sjove opdateringer blev du mødt af en fejlmelding.

Instagram, Tinder og MySpace virkede heller ikke.

Det kunne du selv konstatere, da du forsøgte at kommer på, men nyheden blev også hurtig spredt på et andet socialt medium: Nemlig Twitter.

Her skrev brugere over hele verden, at de oplevede problemer. Det var tilsyneladende i primært USA, Canada, Brasilien, Østrig, Danmark, Holland og Storbritannien, netværkene var nede.

På sitet downwhere kan du selv følge med i, hvordan driftsstatus er for Facebook i hele verden.

I juni sidste år oplevede Facebook et historisk nedbrud, da netværket var nede i 20 minutter.

Læs også:

På Twitter morede flere sig over, at nedbruddet viser, hvor afhængige vi er af Facebook.

Hackergruppen Lizard Squad har på Twitter taget ansvaret og siger, at det var den, der lagde Facebook, Instagram, Tinder og MySpace ned. Beskeden bredte sig hurtigt på de sociale medier og til de etablerede nyhedsmedier verden over. Blandt andre britiske BBC.

Samme gruppe hackede mandag flyselskabet Malaysia Airlines hjemmeside, og før jul stod de bag angreb på Microsoft og Sonys spillenetværk.