Hackergruppe blander sig i lærerkonflikt

Aktivister, der hævder at tilhøre aktivistgruppen Anonymous, truer nu både KL og politiske partier om et forestående hackerangreb.

Foto: GABRIEL BOUYS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Altimens de israelske myndigheder i disse timer nedtoner weekendens angreb på en række officielle netsteder, har aktivistgruppen Anonymous nok engang sendt trusler ud - denne gang i den igangværende konflikt mellem lærerne og KL.

Aktivisterne bruger normalt YouTube til at offentliggøre deres trusler - og det er også på YouTube at nedenstående trussel er dukket op. Selv om videoen syner autentisk, kan den sagtens være lagt på nettet som en happening. YouTube-brugeren bag videoen, OperationLOCKOUT, har således kun uploadet den ene video, men har til gengæld 'liket' en masse musikvideoer.

Videoen kan dog sagtens være autentisk, og er den det, kan KL nu se frem til at såkaldt DDoS-angreb, der måske vil lægge organisationens netsted ned. Det vil ifølge videoen ske inden for 48 timer. Derefter følger de politiske partier, der støtter lockouten.

Videoen er en utvetydig støtte til Danmarks Lærerforening, der ifølge YouTube-videoen ikke har haft mulighed for reelle forhandlinger.

Anonymous er en løst defineret gruppe, hvor alle med hang til aktivisme kan deltage.