Hackere stjæler data om 2,9 millioner Adobe-kunder

Den amerikanske softwareproducent Adobe er blevet ramt af et omfattende hackerangreb, hvor informationer vedrørende 2,9 millioner kunder er blevet stjålet.

Hackere har i et omfattende angreb på softwareselskabet Adobe stjålet data relateret til 2,9 millioner kunder. Arkivfoto: John G. Mabanglo / Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN G. MABANGLO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et omfattende hackerangreb mod det amerikanske softwareselskab Adobe er gået ud over selskabets systemer og har fået fingre i data om 2,9 millioner kunder vedrørende enten deres navne, krypterede kredit- og debitkort samt andre oplysninger vedrørende ordrer fra kunderne.

Det skriver flere internationale teknologimedier, der henviser til, at Adobe selv beskriver det som meget sofistikerede angreb, der har kompromitteret kundeinformationer og tilgået kildekoden i produkter fra Adobe.

»Vores undersøgelser tyder i øjeblikket på, at angriberne har fået adgang til Adobe-brugeres kunde-id og krypterede adgangskoder i vores systemer. Vi mener også, at hackerne har fjernet visse oplysninger fra vores systemer vedrørende 2,9 millioner Adobe-kunder, inklusiv kunders navne, krypterede kredit- og debitkort numre, udløbsdatoer og andre informationer relateret til ordrer fra kunderne,« skriver Adobes sikkerhedschef Brad Arkin på selskabets officielle blog.

Her oplyser Adobe ligeledes, at der ifølge selskabets undersøgelser til gengæld ikke er blevet fjernet afkrypterede kredit- og debitkort numre fra systemerne.

»Vi beklager dybt denne hændelse. Vi arbejder ihærdigt internt såvel som sammen med vores eksterne partnere og politiet for at opklare hændelsen,« oplyser Brad Arkin.

Nulstiller kunders adgangskoder

Adobe har som en sikkerhedsforanstaltning blandt nulstillet relevante kunders adgangskoder for at forhindre uautoriseret adgang til deres konti - og informeret de kunder om det per e-mail. Ligesom selskabet har opfordret de kunder til også at ændre deres kodeord på andre hjemmesider, hvor de har valgt at bruge samme bruger-id og kodeord som i Adobe-systemerne.

I øvrigt meddeler selskabet det til de berørte kunder, hvis deres kredit- eller debitkortinformationer er blevet stålet og anviser, hvilke skridt de skal tage efterfølgende. Ligesom Adobe lige nu arbejder sammen med politiet om en efterforskning af sagen.

Sikkerhedsfirmaet Hold Security hævder ifølge teknologinyhedssiden The Register, at det på en hackers server har fundet 40 gigabyte krypterede data, der formentlig indeholder kildekode fra nogle af Adobes systemer, som kan give risiko for udnyttelse til at sprede virus og anden malware.

Det er Adobe imidlertid ikke bekendt med, oplyser selskabet til The Register, men opfordrer samtidig kunder til altid kun at køre sikkerhedsunderstøttede versioner af selskabets software.