Hackere angriber Kickstarter

Den digitale tjeneste Kickstarter, hvor brugere kan donere beløb til udvikling af projekter og produkter, er blevet angrebet af hackere. De har fået adgang til bl.a. brugernavne og telefonnumre - men ikke lykkes med at opsnappe kreditkortinformationer.

Den såkaldte crowdfunding-tjeneste Kickstarter er blevet angrebet af hackere. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hackere har angrebet den digitale tjeneste Kickstarter, hvor brugerne kan donere penge for at bidrage til udviklingen af forskellig projekter og produkter - typisk mod at de modtager et eksemplar eller på anden måde bliver krediteret for at have hjulpet med donationer.

Under angrebet fik hackerne fat i brugernavne, e-mail-adresser, telefonnumre og krypterede adgangskoder, men brugernes kreditkortinformationer fik de ikke fat i. Det meddeler Kickstarter ifølge teknologinyhedssiden CNET.

Selvom der er tale om krypterede adgangskoder, som er blevet stjålet, har Kickstarter opfordret brugerne til som en sikkerhedsforanstaltning at oprette nye adgangskoder til deres konti samt på andre digitale tjenester, hvor de benytter samme adgangskode.

Ifølge Kickstarters officielle blog blev virksomheden gjort opmærksom på sikkerhedsbruddet onsdag, hvor det blev lukket af, og der blev igangsat en opdatering af hele Kickstarter-systemet. Her understreger Kickstarter samtidig, at hackerne under angrebet ikke fik fat i nogen former for kreditkortoplysninger.

»Hackerne fik ikke fat i kreditkortinformationer af nogen art, og der har ikke været nogen tegn på uautoriseret aktivitet på mere end to Kickstarter-brugerkonti,« lyder det fra Kickstarters administrerende direktør Yancey Strickler i blogindlægget.

Selskabet forklarer samtidig, at det ikke opbevarer hele kreditkortnumre, og at det gældende for projekter uden for USA opbevarer de sidste fire numre og udløbsdatoen for kreditkortene. Og hackerne har ikke fået adgang til nogen af de data, lyder det.

Kickstarter beklager hackerangrebet og meddeler, at selskabet har opdateret sikkerheden på adskillige områder efterfølgende og gør alt, hvad det kan, for at undgå at det sker igen.