Hackerangreb mod Sony var vådt krudt

Det varslede mega-angreb mod Sony, som skulle være sket henover weekenden, var kun en lille lynkineser. Til gengæld er Playstation-nettet stadig nede.

Sonys CEO, Howard Stringer, har undskyldt for Sonys pauvre sikkerhedsniveau, der tillod hackerne at slippe ind. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANISH ISMAIL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sonys efterhånden verdenskendte PlayStation-netværk, vil være nede i en rum tid endnu. Det står nu klart efter at Sony ellers i sidste uge lovede, at nettet var på vej op igen.

Lørdag meldte Sony dog via sin blog ud, at det ikke ville ske alligevel - og denne gang har Sony ikke givet PlayStation-folket lovning på en ny dato.

Det er behovet for at checke og efterse netværket for huller, der gør, at Sony afventer situationen yderligere. Selskabet arbejder sammen med en række eksterne konsulenter i sagen om det hackede PlayStation-netværk for at sikre, at det ikke sker igen.

I slutningen af sidste uge kom det frem, at hackere havde planlagt endnu et angreb på Sonys online-tjenester, som angiveligt skulle ske i weekenden. Ifølge rygterne, som blandt andre CNET bragte til torvs, var der dog ikke blot planer om at hacke endnu flere Sony-tjenester, men også om at offentliggøre nogle af de data, som blev fisket ud.

Det viste sig imidlertid blot at være godt 2500 navne på folk, der deltog i en Sony-konkurrence i 2001 - men altså ikke data, der stammede fra det hackede PlayStation-netværk, og som blev publiceret på en inaktiv hjemmeside i Sony-netværket, som Sony nu har pillet af.

Der hersker fortsat en del forvirring og skiftende meldinger om, hvad der faktisk er foregået hos den japanske elektronikgigant. Det eneste, der står klart er, at et par Sony-tjenester, herunder især det store Playstation-netværk, før påske blev angrebet af hackere, der dermed tiltvang sig adgang til i alt op mod 100 mio. menneskers konti hos Sony. Konti, som i en række tilfælde indeholdt kreditkort-information, omend der endnu ikke er rapporteret eksempler på kreditkortmisbrug som følge af angrebet.

Sony reagerede på hackerangrebet ved at tage Playstation-netværket ned - og rettede mistanken mod internet-aktivist-gruppen Anonymous, efter at en besked fra netop Anonymous var blevet fundet på Sonys servere. Gruppen har dog selv benægtet ethvert kendskab til angrebet.

Angrebet mod Sony kan meget vel vise sig at være verdenshistoriens største læk af personlige data - men det er altså fortsat uklart, hvor meget data hackerne faktisk har snuppet.