Hacker-hær erklærer Egypten krig

Giv folket, hvad det ønsker, eller vi angriber hårdt, lyder det i en video fra et verdensomspændende netværk af internetaktivister. Se krigserklæringen her.

Anonymous' tilhængere har taget maskerne fra filmen V for Vendetta til sig som kendetegn. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL HANNA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens hundredetusinder af egyptere demonstrerer i Cairos gader, udfordrer nu også netværket Anonymous den egyptiske regering.

I en meddelelse rettet mod borgere verden over truer de såkaldte "hacktivister" fra Anonymous med at angribe Egyptens internet, hvis ikke folkets krav om grundlæggende frihedsrettigheder bliver mødt.

Den opsigtsvækkende videomeddelelse, der læses op af en mekanisk computerstemme på et lydtæppe af dystre dommedagstoner, blev lagt på Youtube i sidste uge.

 - Det egyptiske folk lever under umenneskelige forhold, nægtes deres grundlæggende ret til ytringsfrihed, religionsfrihed, foreningsfrihed, og den frie adgang til information. Ved at pålægge censur på sin egen befolkning og fordømme disse friheder, har den egyptiske regering vist sig at være kriminel, og har gjort sig til en fjende af Anonymous, lyder det i videoen.

Direkte henvendt til den egyptiske regering med præsident Mubarak i spidsen siger Anonymous:

- Hvis du ignorerer denne besked, vil vi ikke kun angribe dine offentlige websteder, Anonymous vil også sørge for, at de internationale medier ser den hæslige virkelighed, du pålægger dit folk. Anonymous vil ikke spare nogen, der støtter denne undertrykkelse. Det er op til den egyptiske regering at afslutte dette.

Tirsdag offentliggjorde Anonymous så endnu en pressemeddelelse, der kraftigt opfordrede Egyptens præsident Mubarak til at træde tilbage med det samme.

Wikileaks' kammerater

Flere steder i Europa og USA har politi og anklagemyndigheder de seneste uger haft travlt med at ransage, anholde og sigte flere medlemmer af Anonymous på grund af nylige internetangreb.

Det hemmelighedsfulde netværk har eksisteret siden 2008, men blev for alvor kendt herhjemme i december sidste år, da det annoncerede sin støtte til Wikileaks. Wikileaks - og særligt lederen Julian Assange - var under voldsomt pres fra flere regeringer, og det fik Anonymous til at iværksatte Operation Payback.

Her blev hjemmesider for virksomheder såsom Paypal, Visa og Amazon bombarderet med trafik, og den 8. december var både MasterCard og Visas hjemmesider nede som følge af angrebet.

Andre erklærede fjender af Anonymous er Scientology, Zimbabwes regering og sågar den legendariske bassist i Kiss, Gene Simmons.

Krigserklæringen mod den egyptiske regering afsluttes på vanlig Anonymous-vis med ordene:

Vi er Anonyme. Vi er talrige. Vi tilgiver ikke. Vi glemmer ikke. Forvent os.