Hack Google Chrome og vind 360.000 kroner

Google uddeler præmier på til sammen 12 millioner kroner til dem, der kan afsløre fejl i Chrome.

Foto: iStockPhoto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google langer løbende penge ud til dem, der formår at afsløre svagheder i eller omkring deres browsere Chromium og Chrome. I marts arrangerede de konkurrencen Pwnium i Canada, hvor dem, der afslørede de mest alvorlige fejl, kunne tage selvtilfredse hjem med en ekstra tyk pengepung.

Til efteråret gentager Google konkurrencen med Pwnium 2, som vil foregå under 10-års jubilæet til Hack in the Box-konferencen i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur. Afsæt datoen 10. oktober, hvis du mener, du har det, der skal til, for at bryde igennem Googles sikkerhedsbarrierer.

Forskellige kategorier

Denne gang sponserer Google præmier på op til 2 millioner dollar (cirka 12 millioner kroner) til dem, der afslører diverse fejl. Vinderkategorierne er som følger:

  • 60.000 dollar (360.000 kroner) til dem, der afslører en 'Full Chrome exploit'
  • 50.000 dollar (300.000 kroner) til dem, der afslører en 'Partial Chrome exploit'
  • 40.000 dollar (240 000 kroner) til dem, der afslører en 'Non-Chrome exploit'
  • Ekspertpanelet vurderer diverse andre summer for en såkaldt 'Incomplete exploit'

En Full Chrome exploit indebærer at finde fejl, der kun findes i Chrome. Partial Chrome exploit betyder at finde mindst én fejl i Chrome og andre fejl for eksempel i Windows-kernen. En Non-Chrome exploit kan være fejl i Flash, Windows eller en driver, mens en Incomplete exploit er en mere eller mindre upålidelig exploit, der dog stadig kan være brugbar for Google.

Formelle krav

Der er dog visse formelle regler, der skal følges, for at deltage og vinde præmier i konkurrencen. Chrome-versionen skal for eksempel være den seneste stabile udgave, operativsystemet skal være både patchet og fuldstændig opdateret, og fejlen skal være ukendt for Google.

Forsøgene foregår på den bærbare computer Acer Aspire V5-571-6869, og den bedste hacker får også tildelt et eksemplar af denne ud over pengepræmien.

Læs også: Google køber rejsebøger

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat af Janus Bødker.