Guide til over 3000 fredninger

Ny app fra Danmark Naturfredningsforening guider dig gennem Danmarks fantastiske fredninger.

Er Heather Hill fredet? Hvordan kommer man derhen? Og hvilke ture kan man gå i området?

En ny app fra Danmarks Naturfredningsforening (DN) giver dig omgående svar. Du kan ovenikøbet downloade et kort, så du kan se præcis, hvad der er fredet, og hvilken tur, du kan gå i område. Du kan læse om landskabet, plantelivet, dyrelivet, kulturhistorien og om selve fredningen.

App’en er virkelig god for de mange danskere, der elsker naturen. Man kan have slået sin lokation til, når man rejser rundt i Danmark, og den vil automatisk fortælle dig, når du er i en radius af fem og ti kilometer fra et naturareal.

Du kan også selv bidrage med billeder af skønne træer, trafikdræbte dyr og affald i naturen ved at tage et billede gennem app’ens såkaldt ’Naturhelt’. Billederne bliver automatisk sendt til DN.

DN’s app kunne godt blive en anelse mere brugbar, hvis de mange gåture blev suppleret med lidt mere viden end bare et statisk kort. Kan man have hund med? Hvor lang tid tager turen at gå? Er der mulighed for at drikke kaffe undervejs?

Og så ville det være rigtig smart, hvis man kunne dele sine fredsnings-vandreture med sine venner på Facebook og Twitter. Det ville også udbrede app’en til flere.

App’en er gratis og kan hentes her