Gratis musik til Windows Phone

Endnu er Windows-mobilerne sjældne, men TDC har alligevel valgt at satse på, at der kommer flere af dem snart. Selskabet er nu klar med musiktjenesten Play til Windows Phone.

Foto: KEVORK DJANSEZIAN.
Læs mere
Fold sammen

Der er kommet heftig konkurrence på markedet for streaming-tjenester på det seneste, men det er fortsat næsten umuligt at slå det tilbud, man får med TDC Play.

Tjenesten bliver smidt helt gratis i nakken på de fleste mobil- og bredbåndskunder hos TDC, og giver mulighed for at man helt gratis kan hente alt det musik, man overhovedet kan overkomme at lytte til. Hvis man senere skulle vælge at droppe TDC og skifte til en anden udbyder, kan man ikke længere bruge sin musik - og derfor er Play-brugerne mindre tilbøjelige til at skifte teleselskab end TDCs øvrige kunder.

Mobiltilbud

Play er dog ikke blot et tilbud til folk, der henter musik ned på deres computere, men også henvendt til rene mobilbrugere. Derfor tilbyder TDC Play-apps til både Android og iPhone, og nu også til Windows Phone 7.

Windows-mobilerne er endnu ret sjældne, fordi systemet aldrig rigtig har fanget an - men med Nokia og HTC i ryggen er der udsigt til at Windows Phone får noget mere fodfæste end tidligere. Og op til Danmarks-premieren på Nokias første Windows Phone 7 mobil, melder TDC nu klar med en app, specielt udviklet til Windows Phone.

B.dk har fået lov til se betatesterne over skulderen, og har prøvet appen på en Nokia Lumia 800 - og vi er umiddelbart ret begejstrede, selv om Play-tjenesten i sig selv basalt set er den samme, som vi har set før, og uden væsentlige nyskabelser.

Specielt design

Windows Phone 7 er designmæssigt ret speciel, i det systemet kun i mindre grad arbejder med ikoner, og i højere grad med typografier. Man skal se det i praksis, før det for alvor giver mening. I begyndelsen kan det virke uoverskueligt, men når man har lært det at kende, nyder man det lækre design, som også går igen i apps til platformen.

Play-appen til Windows Phone er ret vellykket, og det er nemt at hente musk ned til offlinebrug, ligesom at man hurtigt finder ud af at overskue spillelister og andet indhold.

Til gengæld har denne journalist, der har en udpræget slagside mod den tungere rock, ærgre sig over at dele sin last med så relativt få andre. Play tilbyder nemlig som startskærm en række hitlister-agtige funktioner, hvor de mest populære numre, musikere og albums præsenteres på forskellig nem vis, sammen med forskellige former for tema-hitlister.

Det er meget brugtbart, hvis man har en mainstream musiksmag, men har man ikke det, må man i gang med at søge. Og så bliver det hele straks lidt mere kompliceret. Det er især her, jeg godt kunne ønske mig, at TDC arbejdede mere med at præsentere søgningerne bedre, og måske også komme med forslag til beslægtet musik og andre bands, der minder om det, man har søgt efter, eller har hentet tidligere.

Dybest set er tjenesten ret basal, men simpelt er ofte godt, og det gælder også her - selv om appen er meget vellykket, er der rigeligt med plads til forbedringer, især af funktionaliteten.

Pudsigt nok kommer TDC Play på Nokias Lumia-serie måske senere til at konkurrere med en anden tjeneste, som telefonerne leveres med som standard. Nokias egen Mix Radio-tjeneste virker ikke endnu i Danmark, men vil i fremtiden tilbyde meget af det samme som Play. Bortset fra, at tjenesten er indbygget som standard, mens Play er en app, man aktivt skal hente fra Marketplace.

Vi ender på fire ud af seks stjerner til Play til Windows Phone 7.