Googles briller vil spille musik

Googles intelligente brille, som kan tage billeder, modtage beskeder og give rutevejledninger, bliver nu endnu smartere og vil også fungere som musikafspiller - og kender.

Googles intelligente brille, som kan tage billeder, modtage beskeder og give rutevejledninger, bliver nu endnu smartere og vil også fungere som musikafspiller - og kender. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDERIC J. BROWN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google Glass fungerer som en slags forlængelse smartphone, der gør det muligt at tage billeder, sende beskeder og udføre andre funktioner via stemmestyrede kommandoer.

Du kan for eksempel sige »OK, Glass« ind i en af de to mikrofoner, hvorefter en menu dukker frem i udkanten af ens synsfelt. Denne menu viser ikoner, der lader dig tage et billede, optage en video, bruge Google Maps eller foretage et telefonopkald.

Og nu bliver det altså også muligt for den intelligente brille at afspille musik. Brillen vil benytte Googles cloud-musik-tjeneste Google Play Music. Det er Googles pendant til tjenester som Spotify og Deezer.

Ikke alene kan Glass dog afspille musik, brillen kan også genkende numre, hvis du støder på noget, du ikke kender. Det gør du ved at ytre »Ok Glass, what song is this?«, hvorefter Google søger efter sangen og viser resultatet på den lille skærm foran dit øje.

Teknik til at tage på er det nye

»Wearable computing«, altså elektronik, du kan bære på din krop, ligesom Google Glass, spås som det næste, store marked på elektronik-fronten.

Senest har Samsung præsenteret deres Galaxy Gear, som er et »intelligent« ur, der kan snakke sammen med din telefon og giver dig notifikationer ved nye opkald, beskeder og mails. Derudover kan man også ringe fra uret og endelig kan det bruges til at tage billeder med et lille kamera i urremmen.

Samsungs ur er allerede på markedet, mens lanceringen af Googles briller endnu ikke er fastsat. Det forventes dog, at Google vil lancere brillen i starten af 2014.