Google vil give bedre svar om Mads Mikkelsen

Internetgiganten Google er i gang med udrulningen af en ny søgetjeneste med det danske navn »Videnskort«, der skal give flere svar på de spørgsmål, netbrugere stiller søgemaskinen.

Google er ved at rulle en nye søgetjeneste ud med det officielle danske navn Videnskort. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er en netbruger særlig interesseret i Mads Mikkelsen - og gået ombord i Google for at dykke ned i det datahavet for at finde informationer om den danske skuespiller, vil søgemaskinegiganten nu samle flere indgange til at dykke endnu længere ned i havet.

Selskabet er i gang med udrulningen af en ny søgemaskine »Knowledge Graph«, der officielt har fået den danske titel »Videnskort«.

Det betyder, at internetgiganten nu går et skridt væk fra den ellers klassiske simple design, hvor datajægere bliver mødt af et søgefelt efterfulgt af en liste link, der relaterer til det, de søger efter.

Vil være bedre til at forstå

»Vi er i en bevægelse mod enden på søgning, som vi kender det. I fremtiden kommer det til at handle mere om bedre at forstå, hvad folk mener, når de søger på internettet.Og så give svar på spørgsmål i stedet for en række link alene. Eksempelvis at give svar på meget specifikke spørgsmål hurtigt - som eksempelvis hvad populationen er i et land, hvordan fertiliteten har udviklet sig, eller måske hvor høj skuespilleren Tom Cruise er,« forklarer Aaron Brown, senior project manager hos Google.

Google har i det nye videnskort samlet flere resultattyper, end man kender det fra den klassiske søgemaskine. Det sker i form af sektioner med samlede link relaterede til specifikke områder relateret til det, man søger på. Samt med flere billeder blandt andet i billedkarruseller.

Foretager man eksempelvis en søgning på den danske skuespiller Mads Mikkelsen, vil der ud over den kendte liste med link midt på siden eksempelvis blive vist en sektioner af grupperede informationer om skuespilleren.

Det kan være en samling af de film, han har medvirket i, eller en samling af informationer om hans baggrund, familiemedlemmer og lignende.

På samme måde kan det være internetbrugere, der er på jagt efter informationer om en fodboldspiller som eksempelvis Cristiano Ronaldo, hvor sektionerne på højre side eksempelvis vil være samling af fodboldklubber, han har spillet i. Statistikker over antal mål, kampe mm. Eller andre fodboldspillere fra samme klubber.

Supplement til klassisk søgning

Google selv kalder det fortsat et supplement til den klassiske søgemaskine. Samtidig beskriver selskabet det som »første skridt i opbygningen af ​​den næste generation af søgning, som bruger den kollektive intelligens på internettet og forstår verden mere som et menneske og mindre som en maskine«.

Indtil videre indeholder videnskortet mere end 570 millioner objekter samt mere end 18 milliarder fakta om og relationer mellem dem baseret på de informationer, som brugerne søger efter samt øvrige informationer fra internettet.

Udrulningen at tjenesten sker løbende og er i gang i Danmark, hvor den forventes at være tilgængelige for alle sidst på ugen.