Google sniger lidt Chrome ind på din iPad

Ny opdatering til Googles search-app til iPad og iPhone er en smart ‘sniger’ og superlækker.

De fleste med Google-konti oplever i øjeblikket en større udrulning af nyt design på platformen. Også Googles Search-app til iPad og iPhone har været under behandling og er blevet renset for overflødige design-detaljer og tilført mere funktionalitet. Kærkomment for de mange millioner af Google fans, som dagligt bruger søgemaskinen på deres mobil.

Resultatet af den nye opdaterig er et nyt frisk look, men med mere under motorhjelmen og inkluderet et lille hint om, at Google er i gang med at snige en lille bid af deres operativsystem Chrome OS ind dine mobile enheder.

Søge-interfacet i Google Search - som pludselig bare hedder Google - er koblet med Google Instant, hvilket giver dig real-time søgeresultater, som på web, hvor du får søgeresultater frem i en dropdown-menu, mens du indtaster dem. Når du har valgt et søgeresultat, så ‘slider’ der en side ind fra højre, som loader dit website. Det virker ret lækkert - lidt samme ‘feel’ som i den officielle Twitter-app til iPad.

Også billedvisningen har fået en overhaling. Klik på et billede for at aktivere en billedkarusel med billeder, du har søgt på. Brug en finger til at skifte mellem billederne i karuselen.

En anden fin feature er muligheden for at klikke på et lille ikon i højre hjørne, som ligner to små sider. ‘Direkte visning’ hedder funktionaliteten, som giver dig et visuelt preview på dine søgeresultater. Det giver faktisk mening. Søger du eksempelvis på en opskrift, så kan du lynhurtigt få et overblik over søgeresultaterne og vælge den side, du visuelt er mest begejstret for. Det er ikke nogen garanti for, at du finder den bedste opskrift, men nogle gange kan det visuelle inspirere. Det hjælper ‘direkte visning’ med.

Derudover er der en stor ‘service’-sektion, som giver dig adgang til de fleste af Googles mange services via web. Der er direkte link til Gmail, Google , Photos, Maps, Docs, Calendar og flere. På den måde er Google Search-app’en også et kontrolrum for hele dit Google-liv på iPad’en.

Google har med Search-app opdateringen gjort sig mere end umage. App’en er utroligt lækker at arbejde på og et godt udgangspunkt for al Google-arbejde. Også app’en til iPhone er blevet lækker - med bl.a. fuldskærmsoplevelse.

Men tænk, hvis Google erstattede alle app-henvisningerne med indlejrede apps i stedet? Og måske kaldte den ‘Google Chrome til iPad’? Sandsynligvis ikke noget, Apple vil syntes om, men noget peger på at Google ikke er færdige med at ‘indtage land’ på iPad’en gennem deres egen app.

Kan hentes her