Google på vej med musik i Danmark

App-butikken på Android-smartphones vil snart også rumme musik og bøger til de danske brugere.

Foto: JOSEP LAGO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google Play, så den også kommer til at rumme musik, film og digitalt læsestof.

Ifølge Politiken har Google nemlig i al hemmelighed forhandlet med både forlag og pladeselskaber, og de forhandlinger er nået så langt, at Google til sommer vil slå dørene op for de dele af Google Play, som danskerne ellers hidtil har været forment adgang til. Det er de dele, der handler e-bøger, musik, film og TV-serier, og som kan købes af alle, der bruger Android, hvad enten det er på mobilen eller på tavlecomputeren.

Google Play er Googles modsvar til Apples markedsdominerende iTunes, men trods det nærmest ufattelige antal Android-mobiler der sælges globalt, har Google endnu ikke formået at true Apples markedsandele i nævneværdig grad. Googles Android-system tegner sig for op mod tre ud af fire solgte mobiler på verdensplan - og ifølge progonoser, som b.dk tidligere har beskrevet, forventes det, at der ved årets udgang er solgt omkring 800 mio. Android-mobiler.

Masser af musik

Det sidste års tid har streamingtjenesterne for alvor gjort deres indtog i Danmark, hvor danskerne fx har fået tilbudt ubegrænset musikstreaming for en flad 100-kroneseddel per måned. Man kan sågar få Spotify som en del af ens mobilabonnement hos Telia. Men også Apples rygtes på vej med en streamingtjeneste - og med Googles indtog på området, er der efterhånden knivskarp konkurrence på området. TDCs abonnenter har sågar gratis musik via tjenesten Play.

Tjenesten, som Google ikke selv har bekræftet, står til at åbne omkring 1. juli