Google og LG snart klar med smart ur

Inden for nogle måneder udvides mængden af Android-udstyr til at tage på med endnu to smarte ure.

Sådan ser LGs kommende G Watch-ur ud. Det kommer i slutningen af juni. Foto: LG Fold sammen
Læs mere

Endnu to af de store producenter kaster sig nu ud i at lave smarte ure, som er styret af Googles mobilsoftware Android.

Amerikanske Motorola, som Google netop har indgået aftale om at sælge til kinesiske Lenovo, og sydkoreanske LG vil begge være klar med et smart ur senere i år. Det vil kunne kobles sammen med øvrigt Android-udstyr og kunne spore hjertets aktivitet og betjenes gennem Google Now-softwaren, som gør det muligt at udføre stemmekommandoer.

LG kalder sit ur for G Watch for dermed at passe ind i serien af G-telefoner fra mobilgiganten, som er verdens fjerdestørste. Moto 360 bliver navnet på Motorolas version, som kommer i løbet af sommeren.

Alle de store teknologiselskaber satser på, at smarte ure bliver en helt ny og meget stor produktkategori, som kan udvide markedet af elektroniske dimser og dingenoter, som vi alle sammen simpelt hen ikke kan leve foruden. Koblingen med sundhed og velvære ventes at drive salget.

I 2013 blev der solgt 1,9 millioner smarte ure, som blandt andre Sony har haft på hylderne gennem længere tid, og forventningerne blandt analytikerne er, at det globale marked for smarte ure i år vil blive omkring 500 procent større.

Sydkoreanske Samsung, som siden begyndelsen af 2012 er verdens største mobilproducent, lancerede på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona i februar to nye smarte ure, som bruger Samsungs eget styresystem Tizen. Og nu er Samsung klar med et sæt udviklerværktøjer til Gear 2-uret. Det første Samsung-ur kom i efteråret 2013 og kørte på Android.

LG er klar med G Watch i slutningen af juni. Det er LGs første internetur, som både kan vise tiden og gør det muligt at tage telefonen, når den ringer, læse SMS-beskeder og indkomne e-postbeskeder, ligesom man kan tage billeder og bruge enkelte applikationer fra telefonen.

Apple ventes også at komme med sit smarte ur i løbet af i år. Topchef Tim Cook har tidligere lovet nye »produktkategorier«.