Google med i nyt søkabel over Stillehavet

Over halvanden milliard kroner investeres i at forbedre internettrafikken mellem Japan og USA.

Søkabler er ikke de gigantiske søslanger, som mange tror, men de leverer det afgørende led i at skabe verdensomspændende internet- og teleforbindelser. Her lægger en af de store leverandører, fransk-amerikanske Alcatel-Lucent, søkabel i Bari i Italien. Foto: Alcatel-Lucent Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et nyt søkabel mellem Japan og USA skal fra 2016 sikre hurtigere og bedre internetforbindelser, efter at internetgiganten Google og fem asiatiske teleselskaber sammenlagt spytter 1,67 milliarder kroner i det.

Søkablet, der får navnet FASTER (Hurtigere), vil gå mellem Los Angeles, Portland, San Francisco, Oregon og Seattle i USA og tværs over Stillehavet til Chikura og Shima i Japan og have en kapacitet på 60 terabit i sekundet.

Kablet skal kunne kobles sammen med nærliggende land, så internet- og datakapaciteten mellem Japan og andre asiatiske lande kan øges.

Klar i 2016

Det bliver den japanske telegigant NEC Corp., der skal levere kablet. Arbejdet begynder straks og skal være færdigt i 2. kvartal 2016.

De øvrige deltagere er China Mobile International, China Telecom Global, Global Transit ejet af Time Dotcom Bhd., KDDI Corp. og Singapore Telecommunications.

Der findes nogle hundrede store søkabler, som bruges til telekommunikation mellem forskellige dele af verden.