Google Maps til tops i App-store

iPhone-ejere i stimer henter den nye kort-app fra Google, der på rekordtid er blevet den mest downloadede i app-store. Samtidig har Google-appen udløst en lavine af systemopgraderinger.

Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Google natten til torsdag slap sin længe ventede kort-app løs i Apples App Store, skabte det ikke blot een, men hele to ketchupeffekter. Først strøg appen på blot få timer helt til tops i App Store, og dernæst begyndte folk i stor stil at opgradere deres iPhones til Apples nyeste systemsoftware, iOS6.

Da Apple i september opdaterede sit iPhone-sytem, forsvandt samtidig Googles kort-app til fordel for Apples egen 'Apple Maps'. Men Apples korttjeneste, der ellers skulle have været det store trækplaster i systemopdateringen, viste sig hurtigt at være smækfyldt med fejl, og i mange tilfælde helt ubrugelig til navigatering. Det store problem var imidlertid, at Apple med opdateringen helt udradrede Googles velfungerende kort-app fra iPhonen, og derfor har mange ventet med at opdatere deres mobiler, til en løsning lå klar.

Det gør den nu, og nu er iPhonebrugere i flæng i gang med at opdatere til iOS6. Det skriver Reuters.

Googles kort-app har ellers været en meget skrabet oplevelse hidtil, men Google har i lyntempo lavet appen om fra bunden, så den nu indeholder både stemmestyret navigation, street view, indendørs navigation og oplysninger om offentlig trafik. Dertil kommer, at appen kan synkronisere bogmærker med Googles onlintjenester.

Overhaler med længder

Dermed overhaler Google med adskillige længder Apples egen kort-app, der mangler mange af de funktioner, Google nu er begyndt at tilbyde gratis.

Googles kort-app blev klar på det helt rigtige tidspunkt, for siden weekenden har der over hele verden kørt en historie fra australien, hvor Apples korttjeneste i flere tilfælde har sendt folk så meget på vildspor, at de de endte i den glohede australske ørken, langt væk fra civilisationen. Australsk politi har flere gange måttet hente vildfarne bilister, og endte i weekenden med at fraråde brug af Apple Maps til navigation i de berørte områder. Problemet var, at Apple havde fejlplaceret en by, så den lå midt i ørkenen - hvilket bilisterne først opdagede for sent.

Applechefen Tim Cook har offentligt undskyldt den fejlfyldte korttjeneste, og to chefer er efterfølgende blevet fyret.