Google lukker Bump

Bump var et af de tidlige apphit, da den gjorde det muligt at udveksle filer ved at »bumpe« to smartphones mod hinanden. I september opkøbte Google appen, der nu bliver lukket.

Google lukker nu appen Bump, som internetselskabet købte i september. Foto: Skærmdump Bu.mp Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun få måneder efter, at internetgiganten Google valgte at opkøbe appen Bump, som gør det muligt at udveksle data som filer, fotos og kontakter ved at »bumpe« to smartphones mod hinanden, har selskabet nu valgt at lukke den ned. Det skriver flere internationale techmedier, hvor blandt andre teknologinyhedssiden CNET vurderer, at teknologien bag tjenesten Bump fortsat vil kunne dukke op som en del af Googles andre tjenester.

Det var i september, at det amerikanske internetselskab Google investerede i opkøbet af firmaet bag Bump og appen Flock, der var udviklet til specifikt at håndtere deling af fotoalbums for et ukendt beløb. Det er tidligere af amerikanske New York Times blev vurderet til at ligge på 40 millioner dollar, men ifølge flere teknologimedier lå på 35 millioner dollar svarende til omkring 191 millioner kroner.

»Vi er nu dybt fokuseret på vores nye projekter internt hos Google, og vi har besluttet at lukke Bump og Flock,« skriver direktør og medstifter af Bump, David Lieb på appens egen blog.

Her oplyses det, at begge apps Bump og Flock vil blive fjernet fra appbutikkerne App Store og Google Play 31. januar i år. Efter den dato vil ingen af de to apps virke længere, og alle brugerdata vil blive slettet, lyder det på bloggen. Indtil da kan brugerne eksporterer data fra de to apps til deres e-mail.

Oprindelig blev Bump med henblik på at udveksle visitkort, og det har efterfølgende høstet opmærksomhed for netop at gøre det muligt for brugere af smartphones at overføre data til hinanden blot ved at »bumpe« telefoner op mod hinanden.

Det var ifølge teknologimediet Techcrunch et af de tidlige hit i teknologigiganten Apples appbutik App Store, og siden lanceringen blev den udviklet til at udveksle flere typer af filer som som musik, billeder, lyd og video. Efterfølgende kom den særskilte fotoapp Flock til. Derudover er teknologien også blevet anvendt af andre selskabers applikationer - blandt til at udveksle penge, som eksempelvis transaktionstjenesten Paypal har gjort for de amerikanske brugere.

Teamet bag Bump vil ifølge amerikanske Wall Street Journal fortsat arbejde hos Google på andre projekter.