Google hjælper med at finde ofre for jordskælv

Google lancerer deres Person Finder-service i Tyrkiet, som kan hjælpe pårørende med at finde overlevende efter søndagens jordskælv.

Google har netop lanceret en tyrkisk version af servicen Person Finder Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I kølvandet på søndagens jordskælv i Tyrkiet lancerer Google nu en speciel tyrkisk version af servicen Person Finder, som forhåbentlig kan hjælpe pårørende med at finde overlevende efter jordskælvets ødelæggelser. Det skriver nyhedssitet The Next Web.

Person Finder er en webapplikation, som tilbyder en række forskellige værktøjer til at finde overlevende efter naturkatastrofer. Person Finder kan både fungere som selvstændig hjemmeside, som kan inkorporeres i andre hjemmesider.

Servicen kan bruges til at efterlyse savnede personer eller til at give andre information om eventuelle overlevende efter en katastrofe. Informationerne vil herefter være tilgængelige for alle, og kan bruges både af nødhjælpsorganisationer og enkeltpersoner, som skulle søge sådan information. I øjeblikket er der 3600 efterlysninger på den tyrkiske version af Google Finder.

Person Finder blev udviklet efter jordskælvet i Haiti i 2010, hvor omkring 230.000 mennesker mistede livet. 72 timer efter jordskælvet var servicen online. Siden har servicen blandt andet været anvendt efter oversvømmelserne i Pakistan i 2010, i forbindelse med jordskælvet i Chile i 2010 og efter jordskælvet, og den efterfølgende tsunami, som ramte Japan sidste forår.

Siden lanceringen er mere end 700.000 mennesker blevet efterlyst på Person Finder, heraf 11.600 personer på Haiti og mere end 600.000 personer i forbindelse med forårets katastrofe i Japan. Ifølge programmets FAQ har programmet hjulpet folk til at finde deres pårørende i flere tilfælde.

Ifølge Reuters er det officielle dødstal er nu steget til 366 efter jordskælve, som ramte det østlige Tyrkiet i søndag eftermiddag. Mindst 1.301 mennesker blev såret ved søndagens jordskælv, og det frygtes, at dødstallet vil stige. Jordskælvet blev målt til 7,2 på richterskalaen.