Google fremviser fremtidsbriller i frit fald

Ved første dag på Googles I/O konference (torsdag, red.) præsenterede kæmpefirmaet deres nye fremtidsbriller i et spektakulært show, der involverede faldskærmsudspring og mountainbikes.

Sergey Brin, medstifter af Google, præsenterer firmaets nye briller i et medrivende show. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- I har set nogle virkelig dragende demonstrationer her. De var lækre, de var robuste. Denne præsentation bliver overhovedet ikke sådan. Den kan gå galt på omkring 500 forskellige måder. Så fortæl mig. Hvem vil se en demo på vores nye briller?" spørger Sergey Brin, medstifter af Google, til tusinder af publikummer ved firmaets store I/O-konference, hvor de præsenterede en række nye produkter. 

Publikum jubler. Og de blev ikke mindre imponerede, da de så en stor zeppeliner tone op på storskærmen, hvori nogle faldskærmsudspringere sad klar med Googles nye briller på, kaldet "Project Glasses". Google-bossen kommunikerede herefter med udspringeren gennem de nye briller.

Publikum så derefter faldskærmsudspringerne hoppe ud af luftfartøjet, og de kunne måbende følge vovehalsenes synsfelt live, mens de hastigt nærmede sig jorden. på storskærmen. Slutteligt hoppede faldskærmsudspringerne på mountainbikes og ræsede hele vejen ind til Googles I/O scene, hvor de blev hyldet af publikum.

Ifølge Babak Parviz, der er hjernen bag brillerne, vil "Project Glass" i fremtiden give folk muligheder for at kommunikere på helt nye og bedre måder, end vi er vant til fra smartphones og computere. Og de vil også kunne give hurtig adgang til de informationer, man søger, oplyser Wired

Brillerne er grundlæggende en computer, som man har siddende på kroppen. De har ifølge Babak Parviz en kraftig processor, masser af hukommelse og et gennemsigtigt display, som du kan se billeder og videoer på. Det indbyggede kamera kan filme billeder og video. Der er gyroskop, fartmåler og kompas som i smartphones. Seks timers batterilevetid. Brillerne har ydermere indbygget en mikrofon og en højtaler, så man kan høre indgående lyd, mens man går rundt med dem på. 

Se Googles spektakulære præsentation her
 
Se alle Google præsentationer fra dag 1 på I/O-konferencen her