Google forsøgt hacket

Pakistanske hackere havde held til at omdirigere trafikken væk fra Google. Ingen servere er rørt, lyder meldingen.

Pakistanske hackere havde held til at omdirigere trafikken væk fra Google i Malaysia. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: TRUTH LEEM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er noget af et skrækscenarie. Du tænder din computer, åbner din browser, og taster Google ind i adressefeltet. Det åbner den hvide side, hvor du får adgang til at søge i alverdens information. Sådan er vi vant til det med Google.

Men det var en ganske anden oplevelse, malaysierne havde, da de tændte deres computer og surfede forbi søgegiganten.

De blev ikke mødt af den hvide baggrund med det velkendte og farverige logo. I stedet blev de mødt af en sort skærm med rød tekst, som forklarede, at Googles side var blevet hacket af en pakistansk hackergruppe.

Øjensynligt er der ikke noget politisk motiv bag DNS-angrebet på Google, siger gruppen bag i en udtalelse til websiden Techcrunch:

»Der er ikke meget mening bag, blot at bevise, at sikkerhed blot er en illusion. Det eksisterer ikke. Vi har en politiske ambitioner overhovedet,« siger et fremtrædende medlem i gruppen.

I en udtalelse til websiden TheVerge forklarer Google om angrebet. For det første slår de fast, at den malaysiske side igen kører normalt. For det andet forklarer de, at hackerne i en kort overgang havde held til at omdirigere brugerne til en anden webside, men ikke at hacke Googles servere.

De seneste år er hacking fået stor mediebevågenhed, især båret frem af gruppen Anonymous. De var sidste år særligt aktiv, hvor mange svenske, græske og amerikanske websider og tjenester blev hacket. Også danske sider, som 3F, kom i hackergruppens søgelys.