Google dropper krav om Google+

Hvor det tidligere har været et krav, at nye brugere af Googles mailtjeneste Gmail også fik en profil på den sociale tjeneste Google+, har det amerikanske internetfirma nu droppet kravet.

Det er ikke længere et krav, at brugere af Googles mailtjeneste Gmail opretter sig som brugere af selskabets sociale tjeneste Google+. Fold sammen
Læs mere
Foto: BECK DIEFENBACH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når internetbrugere tidligere har meldt sig på banen som nye brugere af det amerikanske internetselskab Googles mailtjenesten Gmail, har det været et krav, at de oprettede sig som brugere af selskabets version af en social tjeneste på internettet Google.

For at blive ny bruger af mailtjenesten Gmail, blev man automatisk også bruger af Google . Det krav har Google nu valgt at stoppe med at stille til brugerne, skriver teknologimediet Zdnet.

Her fremgår det, at nye brugere kan fravælge Googles variant af et socialt netværk på internettet ved at klikke i en »nej tak«-boks under oprettelsen. De vil imidlertid fortsat også have mulighed for at oprette sig som brugere af begge dele, når de melder sig som Gmail-bruger.

En talsmand fra Google oplyser til Zdnet, at kravet blev fjernet fra mailtjenesten tidligere i denne måned. »Google har opdateret tilmeldingsproceduren tidligere i september. Brugere kan ny oprette en offentlig profil undervejs i oprettelsen som bruger - eller de kan gøre det senere, når og hvis de vil dele indhold offentligt (som bl.a. en restaurantanmeldelse, Youtube-video eller en Google opdateringer),« meddeler Googles talsmand til teknologimediet.

Google blev lanceret 28. juni 2011, og selskabet gjorde efterfølgende flere ting for at koble Google sammen med en række af sine andre tjenester for på den måde at få flere til at bruge den sociale tjeneste.

Som tidligere beskrevet her på B.dk er det eksempelvis tidligere blevet indført, at man skulle logge ind på sin konto her for bl.a. at kunne læse anmeldelser af virksomheder, ligesom anonyme restaurant- og virksomhedsanmeldelser samt anmeldelser af programmer til mobiltelefoner blev omfattet af, at man brugte sin Google -profil.