Google-dom skal stå på Googles søgeside

Fransk domstol dømmer internetgiganten til at offentliggøre overtrædelse af privatlivets fred.

Det skal fremgå af Googles franske søgeside, at internetgiganten har fået en bøde for overtrædelse af privatlivets fred. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For at straffe Google yderligere er internetgiganten blevet pålagt at skrive på sin franske søgeside, at Google er blevet dømt for at overtræde privatlivets fred.

Det har den højeste franske domstol besluttet. Dermed slipper Google ikke med at skulle betale 150.000 euro/1,12 millioner kroner i bøde, som er et greb i lommen på den amerikanske milliardforretning. Kravet om offentliggørelse vil derimod gøre rigtigt ondt på Google, især på grund af baggrunden for sagen.

Google skal på sin franske søgeside, google.fr, skrive, at Google har fået en bøde af det franske datatilsyn for at overtræde reglerne for privatlivets fred ved ikke klar at fortælle brugerne, hvilke oplysninger Google indsamler om folk, og hvordan de gemmes og bruges.

Google samkører oplysninger

Datatilsynet, CNIL, har undersøgt Googles nye brugerbetingelser. I marts 2012 ensrettede Google brugerbetingelserne på alle sine 60 tjenester, og dermed kunne Google for første gang samkøre oplysningerne om alle sine mange brugere, uanset om de var oprettet på YouTube, Gmail, Google+ eller andre Google-tjenester.

Google ankede CNILs krav om offentliggørelse på google.fr, men nu har den øverste myndighed besluttet, at der ikke er bevis for, at det vil skade Googles ry. Derfor skal afgørelsen kunne læses på google.fr, mens Google kan fortsætte sin kamp ad rettens vej.

Også Spanien, Storbritannien, Tyskland, Italien og Holland forbereder sager mod Google for at overtræde privatlivsbeskyttelsen ved ikke at gøre det klart for brugerne, hvordan deres personlige data bruges og gemmes, så folk kan sige fra og vælge andre tjenester.