Galaxy S5 runder 10 millioner styk

Toptelefon er den hidtil hurtigst sælgende - hos Samsung. For Apple sidder stadig på rekorden.

Galaxy S5 er den nye topmodel fra verdens største mobilproducent, Samsung, og som ventet har den sat ny salgsrekord. Arkivfoto: Jung Yeon-Je, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JUNG YEON-JE

Den sydkoreanske mobilgigant Samsungs toptelefon, Galaxy S5, har sat ny Samsung-rekord med 10 millioner solgte telefoner på 25 dage, men Apple er fortsat indehaver af salgsrekorden i mobilsalg.

Galaxy S5 har ifølge Korea Economic Daily på tre og en halv uge rundet 10 millioner solgte telefoner. Det er en anelse hurtigere end forgængeren, Galaxy S4, som var 27 dage om at nå samme resultat, mens Galaxy S3 var halvanden måned - 50 dage - om at nå det magiske tal.

Samsung har også sat massivt ind med markedsføring af Galaxy S5, som har fået ros, men som samtidig er blevet kritiseret for ikke at levere afgørende nyskabelser, som skal få brugere af tidligere Galaxy-modeller til straks at skifte til den nyeste - og dyrere - model. Samme kritik har konkurrenten Apples nyeste modeller fået.

Apple rundede ni millioner på en weekend

Samsung, som er verdens største mobilproducent, har lagt bredt ud med Galaxy S5, som kunne købes i 125 lande, da den kom på hylderne 11. april.

Amerikanske Apple, som står bag iPhone-telefonerne, valgte at satse på 11 udvalgte lande, da de seneste modeller, iPhone 5S og iPhone 5C, kom i butikkerne 20. september 2013 - som altid på en fredag, så Apple kan tælle den første weekends salg op og offentliggøre det.

Og det lykkedes at sælge ni millioner iPhone-telefoner på de første tre dage, hvor det var første gang, at Apple lancerede mere end en telefon på samme tid. Til sammenligning var den første iPhone-telefon, som kom i 2007, 74 dage om at runde en million købere, ifølge Apples egne tal.