Galaxy S5 kommer først til februar

Samsung har ikke ny toptelefon med på verdens største forbrugerelektronikmesse i Las Vegas.

Galaxy S4-telefonen fra Samsung - her behørigt lænket, så den ikke forsvinder - kom i marts 2013. Nu er efterfølgeren, Galaxy S5, på vej. Arkivfoto: Don Emmert, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: DON EMMERT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung vil først præsentere sin nye toptelefon, Galaxy S5, til februar i Barcelona og ikke - som der var rygter om - på verdens største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, som åbner i dag, mandag.

Den sydkoreanske mobilgigant, som er verdens største producent af mobiltelefoner, har ifølge flere amerikanske medier bekræftet, at Galaxy S5 vil blive lanceret på Mobile World Congress i Barcelona i Spanien sidst i februar, verdens største mobilmesse. Det er første gang, at Samsung samtidig selv bekræfter eksistensen af Galaxy S5.

Galaxy S5 skal afløse sidste års topmodel, den 5,0 tommer store Galaxy S4, som har fået mange roser og solgt godt, men i mange lande begynder mobilsalget at stagnere, fordi alle nu har smartphonetelefoner.

Kan købes fra marts

Samsungs designstrategidirektør, Dong-hoon Chang, som overfor sydkoreanske iNews24, bekræfter lanceringen i Barcelona men vil ikke fortælle nærmere om den kommende toptelefon. Samsung overvejer dog endnu, om rammen om telefonen skal være i metal, ligesom man ikke vil udelukke, at den kan få en buet skærm ligesom Galaxy Round.

Med en fremvisning på Mobile World Congress vil Galaxy S5 højst sandsynligt være ude i butikkerne i løbet af marts.

Specifikationerne på Galaxy S5 forbliver ukendte. Der går dog rygter om fingeraftrykslæser som på Apples seneste iPhone-telefoner og måske en ultra-HD-skærm med fire gange højere opløsning end dagens fuld HD.