Fullrate optrapper priskrig

TDC-ejede Fullrate giver nu også fri tale. Tilbuddet er markedets billigste, men det er heller ingen data med

Først åbnede teleselskabet '3' ballet midt i februar. Så fulgte Telia efter - og nu kaster også TDC-ejede Fullrate sig ind i priskrigen på mobiltelefoni. Det sker i form et nyt tilbud, som selskabet har offentliggjort i dag.

Fullrates tilbud om ubegrænset taletid er markedets billigste - og kan fås for blot 149 kroner. Det er ti kroner mindre end hos 3 - men Fullrate giver heller ikke data med i pakken, sådan som 3 og Telia gør.

Selskabet har siden sin begyndelse som løbsk bredbåndsrebel haft et koncept om at skrælle al unødvendigt fedt væk fra produkterne, der til gengæld konsekvent har været blandt markedets billigste. Siden TDC købte Fullrate i 2009 har selskabet levet en lidt mere afdæmpet tllværelse.

Det er dog slut nu, hvor selskabet bidrager til at presse prisen på fri tale endnu længere ned.

Da 3 åbnede ballet i slutningen af februar spåede teleanalytiker John Strand fra Strand Consult, at den ubarmhjertige priskrig på telefoni kan ende med at halvere priserne i forhold til det nuværende niveau og at situationen kan ende med, at teleselskaberne kan blive tvunget til fusioner og sammenlægninger.

Siden annoncerede TDC, at priserne på fastnet nok engang vil blive hævet fra 1. april, hvilket ifølge teleekspert og direktør i Netplan, Torben Rune, vil sende endnu flere kunder ud i en mobil og fastnetfri tilværelse.

Nu presser Fullrate så prisen endnu en tand - og Fullrates tilbud vil især glæde alle de kunder, der ikke bruger en smartphone. Udover fri tale er der også fri SMS og MMS med i pakkerne, mens man skal tilkøbe data, hvis man har lyst til det.

Fullrates telefoni-tilbud er markant, fordi TDC tidligere har udtalt, at det selskabet ikke vil deltage i endnu en priskrig. Det gælder også Telmore, der overfor b.dk tidligere har forklaret, at selskabet ikke ser nogen pointe i at give folk fri tale, fordi gennemsnitskunden reelt har et forbrug, der kan imødekommes bedre på anden vis - i Telmores tilfælde ved at tilbyde overløb, så ubrugte taletidsminutter kan genbruges næste måned.

Priskrigen på mobiltelefoni har varet siden Telmore i begyndelsen af årtusindet begyndte at presse priserne gevaldigt. Senest har Onfone skubbet på for at få danskerne til at købe telefoni som pakkeløsninger, og nu er det så fri tale, der er blevet omdrejningspunktet i den nystartede priskrig.