Frugten der holder øje med dine penge

Det er ikke ofte man ser en frugt gå op i ens penge, men det gør denne. Lemon sørger for en avanceret liste over dine køb.

Jeg må først og fremmest give udviklerne af Lemon til iPhone et rigtig stort klap på skulderne. Lemon er effektivt, når man kommer igang med det. Lemon holder øje med de penge man bruger og man kan også se, hvilke kategorier man bruger mest i. Desværre har Lemon sine mangler når man graver dybere ind i app'en.

Den første negative ting ved app'en er navnet. Det er et hyggeligt navn, dog er relevansen er ikke særlig god. Navnet er heller ikke unikt, så da en af redaktionslederne gav mig en liste over apps, jeg kunne kigge på, blev det pludselig svært. Jeg skulle jo lige Google navnet, for at se om det var en app for mig, men tilbage gav Google et billede af en citron og links til populære citronforhandlere, opskrifter og endda en side med citronens historie.

Hvis man så skal kvitte den negative del med navnet, vil jeg gerne rose teamet for deres indbyggede "Scan receipt". Den virker faktisk på en del bonner, men når først man kommer over i de lidt mere unikke bonner, tager den fejl. Det er der vel ikke noget at sige til. Dog undre jeg mig meget over at når man scanner en bon og den ikke kan aflæses med succes, bliver man glemt. App'en glemmer at man har scannet og man ender tilbage på det punkt, hvor man startede - før man scannede.

Idéen med at man kan dele sine køb med familien og derved holde styr på hvad hinanden bruger af penge, er smart. Jeg kunne desværre ikke kigge på denne del, da jeg er den eneste i min familie med en smartphone der kan køre Lemon.

Jeg tror ikke Lemon er på hjemmebane. De er nok primært ældre mennesker der vil have glæde af at notere deres pengeforbrug. Personlig ville jeg som en 16-årig, slet ikke overhovedet overveje at notere en cola til 14,95,- ind i Lemon. Det ville simpelthen kræve for meget tid at skulle notere alt fra togbilletten på arbejde, frokosten i skolen og isen man nød på en tur til centrum. Det kunne jo nemt komme op på daglige 10 indtastninger på de mest stressende tidspunkter på dagen - når man står ved en kasse i et supermarket og skal have småmønterne ned i pungen, varen væk fra båndet og tage imod en bon. Når man først er kommet ud af butkken, vil det simpelthen være for besværligt at tage bonnen op og scanne den og endnu mere besværligt at indtaste alt man lige har købt ind, helt ned i øre.

Jeg vil glæde mig til at se en løsning med en form for "Import" funktion. Det ville være smart, hvis man kunne importere fra sin netbank og så se sine køb på den måde. Så slipper man også indtastninger for apps til 6,- og småkøb til en 10'er.

Lemon kan downloades til iOS og Android enheder.