Forventningerne til tavlecomputeren opjusteres

Analysefirma spår kraftig stigning i salget af tavlecomputere, men der er uenighed om magtforholdet mellem Windows og Android.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Analysefirmaet IDC har opjusteret sine prognoser for salget af tavlecomputere i perioden 2012 til 2016. Stor efterspørgsel og høje forventninger til fjerde kvartal gør, at IDC opjusterer prognoserne og nu spår, at der vil blive solgt 117,1 millioner tavlecomputere på verdensbasis i 2012. I juni mente IDC, at salget ville ende på 107,4 millioner enheder.

Læs også: Tavle-PC-salg runder 100 mio. i år

IDC opjusterer også tallene for de kommende år. Estimatet for 2013 er steget fra 142,8 millioner til 165,9 millioner, mens skønnet for 2016 er steget fra 222,1 millioner til 261,4 millioner.

»På trods af fortsatte økonomiske bekymringer i de fleste dele af verden, så fortsætter forbrugerne med at købe rekordmange tavlecomputere, og vi forventer specielt høj efterspørgsel i fjerde kvartal,« siger forskningschef i IDC Tom Mainelli.

Plads til andre end Apple

Mainelli fortæller, at Apple med sin iPad er markedsleder, og at IDC forventer, at de vil fortsætte dominansen i andet halvår i år.

»Vi tror dog, at der er plads på markedet til, at andre også kan få succes, og de kommende måneders nye Android- og Windows-baserede produkter vil give forbrugerne mange valgmuligheder under julehandlen,« siger Mainelli.

IDC forventer dog ikke, at tavlecomputere baseret på Microsofts nye Windows 8-platform kommer til at sælge lige så godt som Android-tavlerne. Markedsandelen for Windows-tavler vil ligge på omkring 4 procent i 2012 og stige til 11 procent i 2016. Androids tavlecomputere vil få en andel på 30,5 procent i 2016, hvilket vil være et fald fra 32,7 procent i 2013.

Tallene står i skærende kontrast til den analyse, som TrendForce kom med for få dage siden, hvor de spår, at Windows-tavler (med en markedsandel på 21 procent) vil passere Android (19 procent) allerede i 2015.

Læs også: Toys 'R' Us vil lege med på tavlecomputer-markedet

Læs artiklen på mobilen.no

Oversat af Janus Bødker.