Forstyrrende Google-briller har potentiale

Amerikansk journalist har testet de stemmestyrede briller og deler nu ud af sine oplevelser.

Promobillede for Google Glass, der ventes på det amerikanske i begyndelsen af 2013. Foto: Google Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden vi første gang formidlede rygterne om databriller fra Google, er der kommet flere nyheder og demonstrationer af Google Glass - eller Project Glass, som de også kaldes.

Læs også: Se Googles nye projekt her

Men selv om PR-maskineriet har gjort sit, så har vi alligevel hørt overraskende lidt om, hvordan de stemmestyrede skærmbriller fungerer i praksis. Nu har journalisten Spencer Ante fra The Wall Street Journal testet brillerne, og han kan dermed fortælle mere om brugergrænsefladen og oplevelsen af at bære Google Glass.

Smartbriller

Spencer Ante er den første journalist, der for alvor har fået lov til at teste teknologien, men Google understreger, at brillerne fortsat er på prototypeniveau. Produktet skulle dog være udmærket til at klare en nærmere undersøgelse.

Læs også: Google fremviser fremtidsbriller i frit fald

Ante fortæller, at brillerne fungerer som en smartphone, da den gør det muligt at tage billeder, sende beskeder og udføre andre funktioner via stemmestyrede kommandoer.

Du kan for eksempel sige »OK, Glass« ind i en af de to mikrofoner, hvorefter en menu dukker frem i udkanten af ens synsfelt. Denne menu viser ikoner, der lader dig tage et billede, optage en video, bruge Google Maps eller foretage et telefonopkald.

En smule forstyrrende

Ifølge Ante sidder databrillerne godt, og det er nemt at tage billeder og optage videoer uden at tage smartphonen op af lommen. Men det var ikke kun fryd og gammen:

»Det var fedt at se informationerne foran mit højre øje, men det var også en smule forstyrrende. Jeg blev ved med at lukke mit venstre øje, og det var ubehageligt,« siger Ante.

Potentiale på lang sigt

Google-chefen Sergey Brin har engageret sig personligt i projektet, og han tilføjer, at Google Glass har en såkaldt timelapse-funktion, der lader brugeren tage billeder af omgivelserne hvert 10. sekund uden, at man behøver foretage sig noget.

Spencer Ante afslutter med at sige, at Google Glass fortsat mangler grundlæggende funktioner som for eksempel GPS-navigation samt muligheden for SMS og opkald. Han efterlyser også en dedikeret app, hvis det skal blive nogen succes. Alligevel ser han et potentiale i produktet på lang sigt.

Google Glass forventes at blive lanceret i USA i begyndelsen af 2013 og vil koste omkring 1.500 dollar, hvilket svarer til 8.600 danske kroner.

Læs også: Googles fremtidsvision: Computeren bliver noget, du tager på

Læs artiklen på amobil.no

Oversat af Janus Bødker.