Forskning bringes ud til folket

Forskernes svar på X Factor skyder "Forskningens Døgn 2010" i gang. Mikrobiolog og forsanger i Magtens Korridorer, Johan Olsen, er vært.

Foto: Anders Birger Schj¿rring
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Otte af landets kloge hoveder - alle ph.d.-studerende - dyster i dag om publikums gunst.

På tre minutter skal de præsentere deres forskning for 100 københavnske gymnasieelever og et dommerpanel på tre eksperter til Rock'n Research - forskningens svar på X Factor.
 
Arrangementet løber af stabelen i eftermiddag i Folkets Hus i Lille Vega, og ideen med arrangementet er at vise folket, at selvom det er seriøse sager, kan forskning også være levende, medrivende og sjovt - og måske ligefrem rokke ved vante forestillinger.

Derfor bliver de unge forskere først og fremmest vurderet ud fra deres evner til at brænde igennem med deres budskaber, altså deres gennemslagskraft, kropssprog og stemmeføring, mens projekterne vurderes for deres relevans, nærhed og aktualitet.

Forskningens døgn

Forsanger fra rockbandet Magtens Korridorer, Johan Olsen, der selv er mikrobiolog med ph.d. i proteinkrystallografi, styrer slagets gang og fortæller samtidig om, hvordan rock og research spiller sammen for ham.   

Læs også: Johan Olsen - manden fra magtens og forskningens korridorer

Rock'n Research varmer op til Forskningens Døgn 2010, der skydes i gang på torsdag, og hiver i tre dage forskningen ned i øjenhøjde over hele landet. Over 100 institutioner holder således mere end 230 gratis arrangementer, hvor forskere møder danskere på torve og stræder og inviterer indenfor til events, eksperimenter og foredrag om forskningens forunderlige verden.