Forsker vil DNA-teste prinsessens englefjer

Den norske prinsesse Märtha Louise har igen vakt røre med en luftig bog om engle.

Prinsesse Märtha Louise (th) og Elisabeth Nordeng ved præsentationen af deres bog "Englenes Hemmeligheter". Norsk professor beder om en englefjer til DNA-test. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCANPIX NORWAY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sin seneste bog i "Engleskole-"serien beskriver den norske prinsesse Märtha Louise ikke kun, hvordan engle hjælper hende i hendes eget liv, og hvordan hun kan formidle kontakt for andre til englene via hendes kursusvirksomhed Astarte Education, Det har hun tidligere været mildt sagt i vælten for. 

I bogen Englenes Hemmeligheter , der udkom i sidste uge, har prinsessen og hendes modforfatter Elisabeth Noreng, der også er medejer af kursusvirksomheden, ordret citeret samtaler med syv af deres nærmeste navngivne englevenner.

Læs Dagbladets boganmeldelse:   "Märtha og Elisabeth gjør nok engler en bjørnetjeneste med denne boka"

Englene beskrives af prinsessen ikke blot som symboler, men som håndgribelige væsener hun er i nærkontakt med. En norsk professor beder derfor nu via pressen prinsessen, om hun ikke kan skaffe et eksemplar af en englefjer, så han kan DNA-teste den.

"Det ville være at højdepunkt i min karriere - en ren revolution -  hvis jeg kunnne skaffe en af disse fjer," siger professor Hans K. Stenøien fra NTNU, Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet i Tronhjem. Han er leder af  den naturvidenskabelige afdeling af det norske Videnskabsmuseum og ekspert i DNA-prøver.

"For de fleste af os er engle et ukendt område. Som forsker må jeg nærme mig dette fordomsfrit,  og det nærmeste jeg kan sammenligne det med er at finde DNA fra en uddød race, fx i fossiler af neandertalerne eller denisova-menneskene," siger Stenøien til den norske Adresseavisen, hvis journalist mener at have set i glimt i øjet på professoren under samtalen om prinsessens englefjer.

Læs Analyserer gjerne Märthas englefjær

Stenøien mener ikke, det kan være vanskeligt at hente DNA ud af en velbevaret englefjer, hvis prinsessen kan skaffe en. Han har god erfaring med at trække DNA ud af fuglefjer, og at kortlægge englens genom skulle derefter være en smal sag.

"Hvis  vi havde adgang til flere engle-individer kunne vi sammenligne arvestoffet og få detaljeret indblik i evolutionen af engle, om de fx er flere arter," siger professor Stenøien til Adresseavisen,  der også har husket at spørge ham,  om han selv tror på engle.

"I udgangspunktet er jeg nok skeptisk, men jeg vil gå meget seriøst til opgaven, hvis jeg får fat i en englefjer".