Foreslår klimaafgift på babyer

En australsk forsker vil straffe familier, der får mere end to børn, for den ekstra belastning, der giver på miljøet. Afgiften skal være på 22.000 kr per ekstra baby.

For mange børn belaster miljøet. Derfor foreslår en professor nu en klimaafgift, hvis familier får mere ned to børn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox

For at dæmme op for udledningen af CO2, kommer en australsk forsker nu med at kontroversielt forslag, der skal kan nedbringe antallet af nyfødte babyer i Australien.

Professor Barry Walters siger til Medical Journal of Australia, at man bør lægge en klimaafgift på de familier, der får mere end to børn.

- Hver eneste familie, der vælger at få mere end to børn, bør blive afkrævet en livslang CO2-afgift, der svarer til den udgift, det koster at plante nok træer til at udligne det forventede udslip, siger Barry Walters.

Hans forslag går på, at det skal koste en engangsudgift på 22.000 kr. (5.000 australske dollar) samt en årlig afgift på 3.600 kr. (800 australske dollar).

Selv Australien ikke er overbefolket, er ideen ikke så fjern endda. Australierne er det folkefærd i verden, der udleder den største mængde klimagasser per indbygger.