Forbered dig til valget

Er du i tvivl om, hvem du skal stemme på til det kommende folketingsvalg? Få styr på partiernes holdninger, test din viden, eller tag en partitest med Valg2011.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folketingsvalget nærmer sig med hastige skridt, og har du ikke lige fået fulgt med i partidebatten, kan du hurtigt og nemt få et godt overblik over partiernes holdninger ved at downloade Valg2011.

Valg2011 er for alle - både for dem som allerede ved, hvad de skal stemme, men i høj grad også for dem, som endnu ikke har taget stilling. App’en er gratis, og du kan legende let blive klogere og forberede dig på det kommende valg.

Ved du ikke helt, hvem du skal stemme på? Tag partitesten og bliv klogere på, hvilke partier du deler flest holdninger med. Du kan tage en standard partitest med 15 spørgsmål eller skræddersy din egen test, hvor du selv vælger antal spørgsmål og emner. Jeg testede app’en blandt venner, og det var faktisk ret overraskende, hvor godt testen ramte plet. Vi var 4 med ret forskellige holdninger som tog partitesten, og alle resultater stemte overens med de partier, vi normalt stemmer på.

Har du til gengæld helt styr på hvad alle partierne mener? Så test din viden i app’ens quiz. Der er både en standard quiz med 15 spørgsmål og en tilpasset quiz, hvor du selv vælger antal af spørgsmål, partier og emner. En lille ærgerlig feature i quizzen er, at man ikke kan gå tilbage til det forrige spørgsmål, hvis man fortryder sit svar. Trykkes der på tilbage linket, kommer man helt tilbage til hovedmenuen.

Udover partitest og quiz kan du vælge at få informationer om alle partiernes holdninger til et enkelt emne. Der kan vælges blandt 16 emner som f.eks. uddannelse, staten, sundhed, finans, erhverv, udlændinge, miljø & energi. Vil du hellere bare undersøge, hvad et enkelt parti mener om en lang række emner, er det også muligt.

Informationerne i applikationen er up to date og indsamlet fra partiernes egne partiprogrammer og fra Folketingets hjemmeside. Udvikleren af applikationen arbejder desuden på at få partierne til selv at sætte deres præg på Valg2011 i den nærmeste fremtid – så den altid er opdateret.

I anmeldelserne på App Store er der et par stykker, som klager over grafikken på retina displayet. Det er dog ikke noget, jeg selv har oplevet, da jeg har iPhone 3GS. Det er dog ærgerligt, hvis det er tilfældet.

I det store hele er Valg2011 en hurtig og nem måde at få et overblik over partierne og deres holdninger. Det er et super alternativ til at læse de lange partiprogrammer og app’en bidrager med et underholdende element ved at tilbyde partitest og quiz. Alt i alt en ret vellykket app – dog med et par små tekniske muligheder for forbedring.

Valg2011 er udviklet af Siblingsoft og kan downloades gratis i App Store.

INFOshop: Her er et portræt af valgets tvivlere