Første danske 4G-telefon klar til sommer

Lumigons nye designertelefon ligger i den dyre ende af prisskalaen men kan til gengæld fåes med op til 128 gigabyte lagerplads.

Den danskdesignede Lumigon-telefon, T2 HD, kører Android og kan også bruges som fjernbetjening. Foto: Lumigon Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny, danskproduceret mobiltelefon kommer i handelen hos mindst to af de store teleselskaber herhjemme inden sommerferien.

Android-telefonen Lumigon T2 HD, som lægger sig i den høje ende af designerskalaen i rustfrit stål, er den tredje mobiltelefon fra selskabet, som dog kun har sendt to af dem ud i butikkerne. Den allerførste, T1, kom aldrig til salg, mens Lumigon T2 efter store forsinkelser og i beskedent omfang nåede ud sidste forår.

Ikke fuld HD men med blitz foran

Den 148 gram tunge T2 HD er - som mange telefoner - blevet lidt større og stiller nu med en skærm på 4,3 tommer og med et kamera, der optager i en opløsning på 13 megapixler og desuden byder på blitz på forsiden, så også selvportrætter kan blive skarpe. Skærmen er ikke i fuld HD-opløsning men byder på 720 x 1.280 pixler. Som Sonys Xperia-serie kan også T2 HD bryste sig af at være vandtæt.

Prisen er i den absolut dyre ende. Den billigste model med 32 gigabyte hukommelse koster 5.449 kroner, og man kan købe helt op til 128 gigabyte hukommelse. Lydteknologien er Bang & Olufsens Icepower. Styresystemet er Google Android 4.4, og Lumigon T2 HD kan kobles på det hurtige 4G-/LTE-mobilnet. Der følger en dok i rustfrit stål og glas med i pakken.

Et års garanti på glasset

Lumigon giver et års garanti på glasset på T2 HD og skifter det uden beregning, hvis det går itu, og man samtidig kan fremvise den originale købskvittering.

Telenor og »3« har allerede taget telefonen ind i sortimentet, men den kan også købes fra Lumigons netbutik.

Lumigon har hovedsæde i København og er stiftet i 2009 af Lars Gravesen, der i dag er administrerende direktør.

Design af både telefon og software sker i København, mens selve produktionen foregår i Kina.