Flipboard lancerer ny iPhone-app

Den nye Flipboard-app er en genial time-killer til køen i supermarkedet.

flipboard
Flipboard sætter ny standard for indtag af indhold på iPhone. Aldrig har det været så lækkert. Fold sammen
Læs mere

Har du en iPad er Flipboard et must. Har du en iPhone, er Flipboard nu også et must.

Den sociale medie-aggregator Flipboard er netop kommet til iPhone og har du ikke prøvet den, så skynd dig ind i App Store og hent den. App’en giver dig mere af det indhold, du gerne vil have og mindre af det, du ikke orker at læse. Endnu kun på engelsk. Til gengæld har det aldrig set bedre ud og været så vellavet til en håndholdt enhed.

Flipboard har gjort de fleste iPad-ejere afhængige med sin motor, der skræddersyer artikler til dig. Den trækker på links fra dine sociale netværk – såsom Facebook og Twitter – og blander indholdet med nyhedskilder, som du selv vælger. På den måde får du præsenteret et unikt socialt magasin, som ser lækkert ud og er meget intuitivt at bruge. Men hvordan er det så løst til den lille skærm på din iPhone? Overraskende godt!

iPad-udgaven er ‘lean back’, hvor du smider dig i sofaen – måske typisk om aftenen eller i weekenden - og gennemløber dagens nyheder og feature-artikler. iPhone-udgaven kan noget andet. Holdet bag Flipboard har naturligvis forstået, at man bruger sin iPhone, mens man er på farten og i de små pauser i løbet af en dag. Derfor skal oplevelsen være mere ’lean forward’ og den opgave er lykkedes. Den er designet til at bruge med én hånd, mens tommelfingeren kan bladre i siderne. Siderne bladrer ikke højre mod venstre, men opad. Som en slags notesbog, som du kan 'flippe' sider på, som du ikke nødvendigvis har tid til at dybdelæse.

I Flipboard til iPhone er der opstået en ny sektion. Nemlig ’Cover Stories’, som samler nyt materiale fra dine mange tilknyttede interesse-områder og kilder. Her går det også lynhurtigt, og du kan surfe igennem din egen nyheds-’kanal’, mens du venter på bussen eller står og gaber i køen i supermarkedet.

Hastigheden i app’en er en klar styrke sammen med Flipboards populære indholdsmotor. Du er vant til at surfe på det mobile internet og åbne internetsider med 3G-hastighed. Det kan gå ganske hurtigt, men du skal igennem en række bogmærke, indtaste webadresser eller scanne RSS-feeds. Her er det hele samlet i én smuk opsætning, som ikke kun er hurtig, men også giver en virkelig lækker fornemmelse. Sådan bør en iOS-app i virkeligheden være!

Og mens du står i køen og ‘flipper’ sider i din Flipboard-app, opdager du måske en artikel, som du bare MÅ læse. Igen er det let at sende den til Instapaper eller Read Later, som er et par af de tjenester, hvor du kan 'bookmarke' artikler. På den måde har du dit favorit-indhold tilgængeligt på andre enheder så du kan læse det senere - når du har bedre tid.

Læs flere app-anmeldelser her

Flipboard ved godt, at du ikke har tid til at læse alle artikler i din ’strøm’, men giver dig overblik, hurtig indsigt og mulighed for at gemme til senere læsning. Man kan så bare håbe, at du har den tid, for med Flipboard til din iPhone er der ikke længere en undskyldning for ikke at være opdateret. En ny standard er sat.

Navn: Flipboard
Producent: Flipboard Inc.
Pris: 0 kr.
OS: Apple
Hent Flipboard til iPhone i Apple iTunes Store