Flere fik depression under finanskrisen

Finanskrisen ser ud til at have udløst en stigning i antallet af depressioner i USA, viser ny forskning.

Siden finanskrisen satte ind i 2008 er antallet af alvorlige depressioner i USA steget støt.

En analyse af spørgeskemasvar fra 24.000 amerikanere i perioden 2005 til 2012 viser, at andelen af mennesker med alvorlige depressioner steg fra 2,33 procent i 2005-06 over 3,49 procent i 2009-10 til 3,79 procent i 2011-12.

Det melder amerikanske forskere i tidsskriftet Journal of Clinical Psychiatry.

Studiet er det første, der på bredt befolkningsniveau undersøger finanskrisen betydning for menneskers helbred i USA, hedder det i en pressemeddelelse fra sundhedscentret Loyala Medicine, ifølge Videnskab.dk.

Depressionerne har især ramt den del af befolkningen, som enten er fattig eller lavtuddannet.

Læs også hos Videnskab.dk: Hvad var årsagerne til krisen?

Forskerne spekulerer i, at finanskrisens betydning for risikoen for at miste arbejde, bolig og penge investeret i aktier kan være afgørende faktorer for udviklingen af depression, men de understreger også selv, at de selvfølgelig ikke kan se en direkte sammenhæng mellem finanskrisen og årsagerne til folks depression ud af svarene i spørgeskemaerne, og at andre faktorer kan have spillet en rolle.

»Den mentale sundhed i disse udsatte grupper er måske ekstra påvirket af perioder med økonomisk nød, men der er brug for mere forskning,« skriver de i deres videnskabelige artikel.

Læs mere om undersøgelsen i resten af artiklen på Videnskab.dk.