Fitness-apps spurter fra de andre

På de mobile enheder fra Apple er brugen af apps i kategorierne fitness og helbred ifølge analysefirmaet Flurry vokset mere andre apps det seneste halve år. Samtidig har rygterne om et forventet smart-ur fra Apple fået nyt liv.

Brugere af iPhone og iPad har det seneste halve år øget brugen af apps i kategorierne sundhed og fitness mere end andre apps. Fold sammen
Læs mere

Mobilen, armbåndet, uret og andre teknologiske dimser får i stigende grad indbygget apps, der er udviklet til at spore de ting folk foretager sig, samle data og gøre det muligt at foretage analyser af, hvordan man agerer på en smartere og sundere vis.

Selve fitness- og helbredsområdet er generelt et stort fokusområde for teknologiselskaber og udviklere af apps, der er hoppet med på bølgen med at bruge elektronikken til at holde styr på, hvor godt man er kørende med kroppen.

Ifølge analysefirmaet Flurry, der har analyseret brugen af 6.800 apps til iPhone og iPad i kategorierne helbred og fitness, er det sket en stigning på 62 procent i brugen af dem over det seneste halve år, men den generelle brug af apps er vokset 33 procent. Det oplyser Flurry selv i et blogindlæg om udviklingen af helbreds- og fitness-apps.

I 2013 steg den overordnede app-industri med 115 procent målt på den gennemsnitlige daglige brug, mens kategorierne helbred og fitness isoleret set i samme periode kun voksede 49 procent i snit. 

Det har dermed ændret sig over det seneste halve år, og ifølge Flurry er der en tendens til, at brugen af apps målrette helbred og fitness især tager fart i ferie- og sommertiden.

Analysevirksomheden henviser til, at der er flere faktorer, som medvirker til en vækst i brugen af netop den type apps. Der er generelt kommet en masse nyt udstyr til iPhone og iPad med fokus på at tracke sundheden, fitnessaktiviteten og livsrytmer generelt, og samtidig har udviklerne af apps over det seneste par år også medvirket til at skabe innovation på området.

I analysen af, hvor meget tid brugerne af den type apps i gennemsnit faktisk bruger helbreds- og fitness-apps, er der en særlig gruppe - betegnet som »fitness fanatikere«, som bruger mere end tre gange så meget tid som den gennemsnitlige forbruger af dem. 

Flurry henviser til, at der generelt blandt analytikere og investeringsselskaber er en forventning om en vækst inden for området af teknologier og apps, der hjælper folk med at tracke, måle og samle data om helbred og fitnessaktivitet.

Analysevirksomheden henviser samtidig til, at det i høj grad er smartphones, der har trukket brugen af den type apps indtil videre, men at der dukker flere elektroniske enheder op med mulighed for at tilføre de apps, man selv ønsker at benytte.

I det marked går rygterne om den forventede lancering af et intelligent ur - formentlig med navnet iWatch - fra teknologigiganten Apple.

De har netop fået fornyet liv i disse dage, hvor flere teknologimedier og -blogs meddeler, at det forventes, at produktionen går i gang i juli måned - og at der til oktober vil blive lanceret et smart-ur med en 2,5 tommer skærm. 

Det var nyhedsbureauet Reuters, der torsdag var ude med meldingerne om, at den taiwanske teknologiproducenten Quanta Computer Inc i juli vil begynde at producere de første smart-Ure for Apple på baggrund af kilder tæt på sagen.

På verdens største forbrugerelektronikmesse CES, der afholdes hvert år i januar i Las Vegas var der netop også et væld af produkter i kategorien helbred og fitness. CEA, der står bag messen, meddelt, at udbuddet af produkter inden for digital sundhed var steget 40 procent i år.

I rapporten »The Connected Health and Wellness Market« lød vurderingen fra CEA dengang, at der i 2013 på det amerikanske marked blev solgt flere end 40 millioner elektroniske produkter, som understøtter sundhed og helbred, og at det tal vil stige til mere end 70 millioner i 2018.