Firma laver ny smartphone til gamle mennesker

Mobilproducenten Doro laver nu en seniorvenlig smartphone, der gør det muligt for de gamle at være med på noderne.

Den nye mobiltelefon til ældre, Doro PhoneEasy 740 Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gamle mennesker og ny teknologi er ikke altid det bedste kombination, lyder en gammel fordom. Når man kommer op i årene kan det være svært, at følge med i den evigt foranderlige strøm af nye elektroniske produkter. Det har den svenske mobilproducent Doro indset, og de går derfor ind på smartphone og app-markedet. 

Doro har været kendt for at lave mobiltelefoner med store knapper, som gør det let for ældre, der  ikke ser godt, at betjene de håndholdte enheder. På deres nye senior-smartphone vil der, udover store knapper, være installeret et senior-styresystem, Doro Experience, der er let overskueligt. Den nye smartphone er blevet præsenteret på Mobile World Conference i Barcelona, hvor store mobilproducenter præsenterer deres kommende produkter. 

LÆS OGSÅ:
Alle nyheder om mobil

 - Denne uge er en milepæl i vores historie. Doro Experience® er et vigtigt skridt fremad for os og vores produktpalette. Vi fortsætter med at tilpasse os til senior-publikummets skiftende behov. De er generelt blevet mere teknisk dygtige og stiller nye krav. Efter udviklingen af vores egne 3G-mobiler er Doro Experience® en nyskabelse, som gør mobilmarkedet tilgængeligt for endnu flere seniorer, fortæller Jerome Arnaud, der er administrerende direktør hos Doro.

Den nye senior smartphone, der hedder Doro PhoneEasy 740, har både touchscreen og et stort tastatur, så brugeren selv kan vælge, hvad der er lettest.

Telefonen vil blive frigivet på verdensplan i løbet af sommeren 2012.