Filmanmeldelser til folket!

Verdens bedste filmmagasin har gjort sit store katalog af anmeldelser tilgængelig på iPhone, iPod Touch og iPad.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For filmnørder og folk med en almindelig sund interesse i film er det engelske magasin Empire en af de bedste måder at udvide og genopfriske sin trivialviden om film. Personligt har Empire i flere år været min trofaste rejsekammerat, når jeg er på farten og har brug for noget at fordrive tiden med. Det er altid fyldt med reportager fra diverse filmsets, interviews og måske vigtigst alt rigtig gode dybdegående anmeldelser, der for det meste viser, at det er yderst professionelle filmnørder, der producerer indholdet (empireonline.com). Hvis du er den der allerede har IMDb´s app og elsker film, kan Empire Movie Guide meget vel være svaret på dine uhørte bønner om endnu mere transportabel filmtrivia!

En sjældenhed: kvantitet og kvalitet

Empire Movie Guide har over 9000 anmeldelser, som kan tilgås både online og offline. Det er smarte er nemlig, at anmeldelserne lagres direkte på i din iP. Når du sidder i flyet på vej til London, kan du finde lige præcis den anmeldelse, du ønsker. Empire opdaterer jævnligt med de nyeste anmeldelser, hvilket er nyttigt, hvis du vil have lidt info om en aktuel film.

Apple´sk brugervenlighed

Brugerfladen i Empire Movie Guide ligger tæt op ad den navigationsskabelon, Apple benytter i sine egne programmer. Den fungerer, som den skal, men jeg savner dog hurtigere opdateringshastighed og mere guf for øjet, når jeg bevæger mig gennem de forskellige menuer. Her tænker jeg eksempelvis på billeder fra film og plakater.

Empire Movie Guide bygget op omkring en række indekseringer så som latest, movies, directors med mere. Kombineret med søgefunktionen gør disse det let at finde rundt i de mange anmeldelser. Explore-funktion giver ligeledes mulighed for at gå på opdagelse i den enkelte film og se, hvilke film de medvirkende skuespillere ellers har med virket i.

Det er selvfølgelig også muligt dele anmeldelser med sit sociale network via twitter, Facebook og email.

Læsevenlighed

Som med alle applikationer til iPhone og iPod, hvis hovedservice er tekstmedieret, lider Empire Movie Guide under skærmens størrelse. Det bliver aldrig en fornøjelse at læse lange tekster på en iPhone, det er simpelthen for anstrengende at scrolle hver 5. sekund og at koncentrere sit synsfelt om et meget lille område. Denne applikation udbedrer ikke dette problem, da læsefeltet indrammes af statiske rammer i både top og bund. Rammerne optager over en tredjedel af skærmens plads. Det ville være oplagt at implementere en ”forsvindningsfunktion” som findes i mange andre applikationer, bl.a. Apples egen iBooks. Denne funktion gør, at navigionsbjælker og lignende kun er synlige når du har brug for dem.

Hvis en anmeldelse er uoverskuelig lang, kan du scrolle ned til bunden og læse the verdict, anmelderens afsluttende kommentarer og bedømmelse af filmen. The verdict giver ofte i en skæv britisk tone en god fornemmelse af, hvad der er for film og om den på bundlinjen er værd at bruge tid på.

PLUS: enormt udvalg af anmeldelser, anmeldelser kan læses offline, solid navigation

MINUS: prisen 30 kr. er i overkanten, lidt for velkendt og kedelig navigation, manglende læsevenlighed, supplerende billeder og filmklip ville retfærdiggøre prisen

Empire Movie Guide kan hentes i iTunes til 30 kr.