Feriebeskeder på Facebook kan koste kassen

Tænk dig om en ekstra gang, inden du poster feriebeskeder på Facebook. Man kan i værste fald miste sin ret til forsikring i tilfælde af tyveri, lyder det fra forsikringsekspert.

For år tilbage var der en kampagne om brugen af viderestilling af telefonen. Man skulle ikke sige: "Det er Vesterhavshytten", når man var på ferie. Det samme gælder nu for opdateringer på Facebook. Fold sammen
Læs mere
Foto: THIERRY ROGE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Mallorca! Her kommer jeg", "Jeg ligger i en pool på Borneo" eller lignende statusopdateringer kan være problematiske at lave på Facebook, når man er på ferie.

Indbrudstyve kan nemlig bruge informationerne til at finde ud af, om dit hus eller din lejlighed er det oplagte gerningssted, fortæller Lisa Agerley, kommunikationschef i forsikringsselskabet Alka, til Politiken.

- Rigtig mange af os uploader billeder på Facebook og laver statusopdateringer om, hvor vi er på ferie. Men man bør tænke sig en ekstra gang om, før man annoncerer den slags på de sociale medier," siger Lisa Agerley.

Forsikringer, ferie og Facebook

Ifølge Lisa Agerley kan feriebeskeder på din Facebook-væg resultere i, at forsikringen ikke dækker, da det kan blive betragtet som "grov uagtsomhed".

- Man kan sammenligne det med, at du ikke har låst din hoveddør eller ikke har lukket dine vinduer. I disse tilfælde dækker din forsikring ikke, fordi du ikke har sørget for at sikre dig ordentligt mod indbrud."

Laver man statusopdateringer om ferielivet, bør man derfor have en lukket profil, så fremmede ikke kan se ind på ens opdateringer.