Fejl sendte strøm af tomme email

En teknisk fejl i søgemaskinen Google resulterede i en storm af tomme e-mail til tilfældig indbakke. En Hotmail-bruger fik tusinder af fejlmail. Google beklager og har rettet fejlen.

En teknisk fejl fik en brugers indbakke til at flyde over med mails fredag. Et søgeresultat i søgemaskinen Google henviste til mandens mailadresse, og det resulterede i tusinder af tomme beskeder. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er dage, hvor der kan tales om, at email-indbakken for alvor bliver oversvømmet. Fredag blev en af de dage for en indehaver af en Hotmail-adresse.

En fejl i søgemaskinen Google henviste til oprettelse af en mail netop til brugerens mailadresse blandt et af de fremtrædende søgeresultater, når der blev søgt på »gmail«.

Det resulterede i, at indehaveren af den automatisk angivne mailadresse, David S. Peck, modtog tusinder af tomme e-mails fra folk, han ikke kendte. Det skriver teknologinyhedssiden Techcrunch, der henviser til, at der netop fredag var et nedbrud på internetselskabet Googles mailtjeneste Gmail, som kan have sat skub i iveren efter at søge netop på ordet »gmail« den aften.

»Jeg har fået tusinder af blanke e-mail uden emne. Der er kommet 500 hver time, og jeg kan ikke stoppe dem,« fortalte David Peck fredag til Techcrunch.

Google: Fejl ikke relateret til Gmail-nedbrud

Flere internationale teknologimedier fremviser skærmdump af fejlen, som senere fredag blev rettet af Google. Over for NBC News meddeler en talsmand fra Google, at fejlen ikke er relateret til Gmail-nedbruddet fredag.

»På grund af en teknisk fejl var der nogle email-adresser på offentlige hjemmesider, som optrådte på for fremtrædende placeringer i søgeresultaterne. Vi har fikset fejlen og beklager for den ulejlighed, den har forårsaget,« meddeler Googles talsmand ifølge NBC News.

Ifølge teknologisiden Search Engine Land optrådte fejlen i søgemaskinen hos nogle brugere, der søgte på ordet »gmail« på Google og fik præsenteret linket »Google mail« blandt søgeresultaterne. For at fejlen resulterede i, at der kunne sendes en email til fortrykte mailadresser, skulle brugeren være logget ind på en Google-konto, ellers ville vedkommende ifølge Search Engine Land blive bedt om at oprette en, for at komme til at sende en mail til de uheldige mailadresser.